Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na službenom portalu općine Bol objavljene su i treće izmjene i dopune prostornog plana uređenja te općine, sada slijedi i studija utjecaja na okoliš, a zatim suglasnost od 16 raznih institucija i tvrtki u Hrvatskoj.

 

 

 

Među zanimljivijim izmjenama su i utvrđivanje koridora za žičaru Bol – Vidova gora, trafostanice i polazne postaje. zatim legalizacija sidrišta brodova sa istočne i zapadne strane plaže Zlatni rat i kod Murvice a proširilo bi se i područje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), uredile plaže od Grabovog rata na istoku do Bratinske luke, na zapadnom dijelu općine.

Istočno od Martinice određeno je područje za eksploataciju morske soli, odredit će se manje površine za građevinske parcele, a kolni pristup građevini može biti i uži nego je predviđen prema UPU naselja Bol. Prema predloženim izmjenama predviđena je izgradnja i dogradnja u Gospodarskom centru društva Zlatni rat za smještaj radnika, a hotel Park će se urediti kao boutiq hotel.

Uz postojeće objekte omogućit će se izgradnja cisterni za vodu i septičkih jama, nadstrešnice do 15 kvadrata, ogradni zidovi do 1,60 metara visine, kućni bazeni do 40 metara četvornih, prostor za sklanjanje domaćih životinja do 18 metara četvornih a dozvolit će se, uz posebnu dozvolu Općine, postavljanje kioska za pružanje ugostiteljskih i trgovačkih usluga, ali ne i postavljanje montažnih, drvenih, željeznih i sličnih objekata kao što su kamp kućice, brvnare i kontejneri.

Izvor: Bolska kronika

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.