Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Glavna tema izvanredne sjednice Općinskog vijeća održane u ponedjeljak navečer bila je raspisivanje natječaja za koncesiju na 15 godina korištenja plaže Zlatni rat.

 

 

 

Vijećnici su jedinstveni u ocjeni i traženju da treba poništiti natječaj kojeg je raspisala Županijska skupština a u kojem prema njihovom mišljenju mnogo toga nije definirano, nije načinjen Prostorni plan uređenja područja Zlatni rat, a nema ni Plana protupožarne zaštite.

Općina Bol je i pismeno od Župana i predsjednika Županijske skupštine tražila odgodu raspisivanja natječaja, upozorila na previsoku koncesijsku naknadu (1,8 milijuna godišnje) te izrazila bojazan da će se dodjelom koncesije svi problemi i nedorečenosti upravljanja plažom samo odgoditi za 15 godina ukoliko se to prije dodjele koncesije ne definira.
U raspravi je istaknuto da Bol ne može ostati po strani s načinom upravljanja plažom koja je osnovni razlog dolaska gostiju. Boljani smatraju da treba ograničiti broj kupača u špici sezone, odrediti sadržaje na plaži, povećati sigurnost posjetitelja i osigurati zaštitu šume …
Grabov rat, dosadašnji koncesionar na Zlatnom ratu, spreman je za novi natječaj i sve su obveze prema Županiji ispunjene – rekao je na sastanku direktor Grabovog rata Mirko Perić.
Vijeće je zaključilo da se traži sastanak sa Županom, ali da se o svemu obavijesti i Predsjednik Vlade. Također, putem medija treba obavijestiti javnost o novonastaloj situaciji vezano za plažu Zlatni rat, te angažirati i odvjetničku kuću da brani interese Bola.

 

 Izvor: Bolska kronika

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.