Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Od ponedjeljka je uspostavljena i treća brzobrodska linija koja povezuje Bol sa Splitom, ali i Makarskom, Korčulom, Mljetom i Dubrovnikom.

 

 

 

Svakodnevno će trimaran do 17. rujna polaziti iz Splita u 7.30, a u Bolu je 45 minuta kasnije. Osim pogodnosti za turiste da iz Bola otputuju za Makarsku, Korčuli, Mljet i Dubrovnik, a mogu se isti dan i vratiti, ova linija je pogodna za Boljane da ujutro u 7.30 iz Splita dođu u Bol, a predvečer, nakon 19.20 sati otputuju za Split.

„Krilo Eclipse“ najnovije je plovilo tvrtke “Kapetan Luka” iz Krila Jesenice. Nakon obavljenih priprema u Abu Dhabiju stigao je u Split sredinom travnja, gdje ga je dopremio specijalizirani brod “Grietje”.
Trimaran “Krilo Eclipse”, izgrađen je 2001. godine. Ovo visokotehnološko plovilo konstruirano je za udobnu i sigurnu te jako brzu plovidbu. Maksimalna brzina mu je 40 čvorova, a ona se postiže uz pomoć tri MTU 16V4000 motora uz snagu svakog od 2,320kW.
Brod je dugačak 55, širok 15 metara, a može smjestiti 473 putnika.

Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn