Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Oko 40 hektara trave, makije, borove šume, niskog raslinja i maslinika izgorjelo je u ponedeljak u dva požara koja su buknula u Selcima na Braču.

 

 

 

Prvi požar, koji je brzo ugašen, izbio je oko 13,40 sati, a izgorjelo je 800 m2 trave i makije. Vatru je gasilo 12 vatrogasaca DVD Selca s tri vozila.

Drugi požar je izbio u 14,20 sati na 100-tinjak metara zračne linije udaljenosti od prvog požara, koji je nošen jakim vjetrom zahvatio gustu borovu šumu i širio se prema nepristupačnom terenu. Požar se u trenutku približio dvjema obiteljskim kućama koje su velikim naporima vatrogasaca obranjene.
Zbog sigurnosti gasitelja za područje općine Selca obustavljena je električna energija u razdoblju od 15 do 18,30 sati, a državna cesta D- 113 koja vodi u mjesto Selca, bila je zatvorena za promet na sat vremena.

U požaru su bile uključene sve otočne vatrogasne snage s 12 vozila i 50 vatrogasaca, a iz zraka su pomoć pružala dva zrakoplova.

 

Foto: Dinko Antonijević
Izvor: Fb Vatrogasci - Selca

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn