Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Berba maslina na Braču je pri kraju i može se zaključiti da je urod maslina bio neujednačen.

 

 

 

 

Ove godine maslina je najbolje rodila na području općine Postira, Pučišća i Selca, dok je na području grada Supetra i na predjelu od Nerežišća do Milne, ovogodišnji urod bio znatno manji od lanjskog.
Vlasnik supetarske uljare Petrito Arnerić tvrdi da je ove godine u uljari prerađeno upola manje maslina, mada ima pojedinih maslinara s područja grada Supetra koji su zadovoljni urodom.

Ono u čemu se maslinari slažu jest da je ovogodišnji urod bio izuzetno zdrav pa će ulje biti izvrsne kakvoće, a i randman je bio dobar, bolji od lanjskoga.

Uljara u Selcima otkupila je do sada sedam tona ekstra djevičanskog ulja, što je osjetno manje nego prijašnjih godina, a to ukazuje na činjenicu kako su brački maslinari odlučili zadržati ulje za sebe i s prodajom krenuti kasnije.

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.