Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Županijska skupština, na prijedlog župana Blaženka Bobana, dala je Općini Bol mogućnost da odlučuje o koncesionaru na plaži Zlatni rat za 2019. godinu.

 

 

 

Natječaj treba biti objavljen do kraja lipnja, a konačna odluka do kraja 2018. godine. Do tada će se za plažu izdavati koncesijska odobrenja, kao što je bilo i prošlog ljeta.
Maja Jurišić, predsjetnica Pokreta otoka izjavila je za portal Dalmacija Danas:
– Sada je na lokalnoj zajednici da pokaže što to znači odgovorno upravljanje. Znamo da do sada to nije bilo ni blizu onoga što bi mi kao Pokret otoka mogli podržati. Stojimo na raspolaganju za potencijalno osnivanje stručne skupine koju preporučujemo Općinskom vijeću. Mudro bi bilo uključiti stručnjake u cijelu priču, odnosno ljude s iskustvom u upravljanju javnim dobrima.
Važno je i mišljenje samog župana koji je u razgovoru s novinarkom Slobodne Dalmacije Sandrom Barčot rekao:
- Točno je i to da su oni (Grabov rat) bili dosadašnji koncesionari, ali točno je i to da nismo zadovoljni kako su dosad gospodarili tom koncesijom. Zato želim iskoristiti ovu priliku i sugerirati da se otvore prema javnosti i udrugama iz civilnog sektora, da budu transparentni, upravo kako smo to i mi učinili na županijskoj razini.

 

Izvor: Bolska kronika

 

 

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.