brac online

Župan Blaženko Boban predao je danas ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, dr. Leu Luetiću ključeve šest novih vozila hitne medicinske pomoći među kojima i ono za ispostavu u Supetru.

 Vozila, ukupne vrijednosti skoro 3, 3 milijuna kuna, osim u našoj služiti će i u ispostavama Makarske, Vrgorca, Trogira, Omiša i Solina.

– U skladu s našom ustaljenom praksom koju su počeli moji prethodnici i na tome im se zahvaljujem, evo i na početku ove godine županija predaje šest vozila Hitne pomoć koja će služiti za još kvalitetniji, hitniji, brži i bolji prijevoz pacijenata. – kazao je župan.

S obzirom na broj turista i manifestacija ljeti Hitna pomoć ima udvostručene aktivnosti prilikom čega je potrebno brzo reagirati.

– Nadam se da su naši pacijenti jako zadovoljni posljednjih godina s uslugama naše Hitne pomoći te da će biti još zadovoljniji sada kada im dodatno osiguravamo nova i ekspeditivna vozila Hitne pomoći. – rekao je Boban.

Zavod za hitnu medicinu trenutno ima 120 vozila, od čega je 50-ak novih. Time SDŽ ima najbolji prosjek starosti vozila u Republici Hrvatskoj.

– U svakoj ispostavi bi trebala biti najmanje dva dobra vozila za tim hitne medicine ako je u ispostavi jedan tim. Ako imamo dva tima hitne medicine, onda se broj pričuvnih vozila povećava. Međutim, mi nemamo samo timove hitne medicine imamo i sanitetski prijevoz. Imamo jednu politiku da najbolja nova vozila stavljamo u tim hitne medicine za pružanje hitnih intervencija, a ona malo starija izvlačimo u sanitetski prijevoz i na taj način vozila ostaju u određenoj upotrebi. – ističe Luetić.

Napomenuo je kako po pravilnicima vozila nakon pet godina u timu hitne medicine trebaju prijeći u sanitetski prijevoz ili se otuđiti iako su to praktički još nova vozila. Dodao je kako prema statistici i podacima ZHMP, praktično kroz dvije godine, cijela županija prođe kroz Zavod za hitnu medicinu. Tako su prošle godine imali 20 tisuća intervencija, a kroz sve ispostave je prošlo 200 tisuća pacijenata. Na kraju je dodao kako je vrijeme intervencije od poziva u skladu s europskim standardima, prosječno deset minuta u urbanim područjima, a dvadeset u ruralnim.

 

 

Izvor: Službene stranice Splitsko-dalmatinske županije

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.