Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slovenski sastav ANBOT nastupit će u Bolu u subotu, 26. kolovoza, u 21 sat pred župnom crkvom. Bit će to bonus koncert u programu Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave, naknadno dogovoren s izvođačima koji su u posjetu Braču i vezani prijateljskim druženjima sami izrazili želju muzicirati u Bolu.

 

 

 

ANBOT je glazbena grupa koja udružuje glazbenike amatere iz Slovenije, različitih muzičkih znanja i prije svega raznolikih profesionalnih zvanja.
Članovi ansambla su ugledni suci, liječnici, gospodarstvenici, profesori, filmski producenti koji s velikom predanošću i bez formalnog glazbenog obrazovanja stvaraju za današnje vrijeme rijetko viđenu kombinaciju glazbe. ANBOT izvodi pjesme balkanskih i slavenskih naroda (Makedonija, Bugarska, Rusija, Mađarska... ), talijanske filmske teme (Fellini "Amarcord"), irske i francuske narodne motive, stare latino hitove te mnoge druge pjesme, koje svojim melodičnim impulsima bude nostalgiju i oslikavaju vrijeme u kojem je živa glazba još povezivala ljude toplinom svog izraza.

Kako je riječ o amaterskom ansamblu kojeg ne čine profesionalni glazbenici, njihove izvedbe ponekad ne zvuče naglašeno uglazbljeno, što njihovu muziciranju pak daje posebnu notu i arhaični prizvuk koji kod publike uvijek nailazi na lijep odaziv. Glazbenici ansambla ANBOT (riječ proizlazi iz istarske riječi za "nekad" ili "jednom") sviraju na harmonici, violini, flauti, klarinetu, gitari, basu i kahonu, s pridruženim vokalom. Voditelj ansambla je skladatelj Aldo Kumar.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.