Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U Supetru će se 28. kolovoza s početkom u 20,45 sati u Gradskoj Vijećnici, u organizaciji inicijative "Javno je dobro" održati predavanje pod nazivom "Održivi razvitak - Nelogičan koncept bez stanovništva ili za koga održavamo otoke i obalu?"

 

 

 

Predavanje će održati dr.sc. Stjepan Šterc, inače podržavatelj inicijative "Javno je dobro".

˝Slijedimo logiku, a ne gransku i svjetonazorsku simboliku!˝

Održivi je razvoj u svojoj osnovi izazov, ako se logički poslože osnovne funkcije geografskoga prostora i u okviru njih definira red veličine značenja prostornih (geografskih) faktora u realnom i budućem vremenu. Bez obzira na različite granske pristupe, koncepcije i objašnjenja u geografskom prostoru osnovni je sadržaj i čimbenik ljudska populacija promatrana pojedinačno i kroz zajednicu.

Gosti sudionici:
Denis Barić, predsjednik Otočnog Sabora - udruge za razvitak hrvatskih otoka
Mislav Cvitković, Inicijativa Ne daj se, Cetino! - Spasimo Peruću i Cetinu od termoelektrana (skype)

Domaćin: Udruga Za Naš Supetar, Vladimira Mascarell

Inicijativa "Javno je dobro" okupila je mnoge udruge i građane oko iste ideje, očuvanja i zaštite javnog i općeg dobra, oko vrijednosti koje su nama svima od primarnog interesa. Oko naše zemlje, našeg mora, obale i otoka za nas i za buduće generacije.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn