Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Izložba mladog bračkog fotografa otvorit će se u srijedu, 30. kolovoza, u 19 sati u klubu Zona. Fotografije Božana Štambuka iz ciklusa "2017: Odiseja Brač" slave prirodne ljepote otoka i bogatstvo bračke kulturne baštine.

 

 

 

Autor ovjekovječuje posebne motive otoka Brača pod zvjezdanim nebom na jedinstven način, koristeći tehnike panoramske dugačke ekspozicije te slaganja ekspozicija. Ciklus fotografija rezultat je pustolovnog duha autora i njegove ljubavi prema otoku, zbog čega je proveo mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama otoka Brača. Snimanju je prethodilo dugotrajno planiranje i promatranje kretanja galaksije i mjeseca, svjetlosnog zagađenja i vremenskih prilika.

Svaka fotografija za autora ima posebno značenje nastalo kroz iskustva višesatnog stvaranja izoliranošću u potpunom mraku i prirodi, prepušten nepredvidljivim uvjetima, nepristupačnosti terena i nepoznatim lokacijama. Upravo zbog toga svaka fotografija ima svoju posebnu priču o tome kako je nastala.

Božan Štambuk rođen je 1990. u Supetru na otoku Braču. Fotografiju upoznaje 2010. godine kada u fotoklubu Split uspješno završava školu opće i specijalne fotografije pod vodstvom dr. Darka Alfirevića, te iste godine sudjeluje na skupnoj izložbi u fotoklubu Split. Nakon duže pauze fotografijom se ponovo intenzivno bavi od 2016. godine kada počinje volontirati u klubu Zona. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu a uz fotografiju se bavi glazbom, grafičkim i web dizajnom.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.