Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jubilarni, deseti po redu KarnevalFEST, Međunarodni brački ljetni karneval, počinje u Bolu u petak 8. rujna, a trajat će do 14. rujna, s karnevalskim događanjima u još tri bračka mjesta, Supetru, Sutivanu i Sumartinu.

 

 

 

Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja pri kraju turističke sezone oživi bračka mjesta veselim karnevalistima i karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske i iz drugih susjednih zemalja, Srbije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih. Kroz karnevalske povorke sudionici pod maskama predstavljaju svoja mjesta i gradove mještanima i turistima koji još ljetuju na Braču.

U Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu, u petak 8. rujna od 19 sati na rivi, karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u prikupljanju novaca za Udrugu „Brački pupoljci“ prodajom suvenira i hrane koju će sami pripremati. Akciji će se pridružiti i domaćini, a posebno bolski i supetarski sudionici KarnevalFEST-a, te će prodavati majice, kolači, piće i hrana. Program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić.

U subotu 9. rujna, na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru, a u nedjelju 10. rujna karnevalisti se vraćaju u Bol i KarnevalFEST se nastavlja velikom svečanom Međunarodnom karnevalskom povorkom Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) na rivi. U ponedjeljak 11. rujna karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a posljednjeg dana održavanja karnevala, u utorak 12. rujna, u Sumartinu.

Zahvaljujući Općini Bol koja je od 2012. godine članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC), Brač se sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom upisao na kartu europskih karnevala.
Organizatori 10. KarnevalFEST-a, Međunarodnog ljetnog karnevala su FECC BOL (Centar za kulturu Bol Općine Bol) i Karnevalska udruga MONADE iz Supetra.
Dio KarnevalFEST-a koji se događa u Bolu uvršten je u program 28. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.