Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prvi Festival održivog razvoja FOR F•LAG “BRAČ” 2018., kako smo već ranije najavili održava se ove subote 12. svibnja u Supetru.

 

 

 

Festival je i svojevrsna završnica 4. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji se u Supetru održava od 9. do 13. svibnja. Festival počinje u subotu u 10 sati, na novouređenoj rivi u Supetru, na predjelu Vlačica i parka Ratac, što s brojnim sadržajima Festivala čini idealnu kombinaciju za cjelodnevno svibanjsko subotnje druženje.

Uz sajam, predstavljanje edukativne igre za djecu „Fermoj&Pensoj“, tribinu o održivom razvoju, istodobno se odvija i akcija čišćenja mora u organizaciji KRŠ Arbuna i Crvenog križa, pod nazivom “Crveni križ u plavom okviru”.

Na jednom mjestu, u skladno zaokruženom parku i šetnici objedinit će se izlagači s Brača i oni kojima je Brač nadahnuće u radu. Na FOR F•LAG festivalu predstavit će se sudionici na moderan, interaktivan način: lokalne proizvođače, dobre prakse: OPG-ova, poljoprivrednih obrta, ribarstva, škola, ruralnog (agro) turizma te druge dionike vezane uz ruralni razvoj. Njihove ćete proizvode moći kušati, ali i kupiti te se upoznati s njima i njihovim radom.

U popodnevnim satima predviđen je gastro program, uz glazbu i degustaciju vina. Tema održivog razvoja protkat će se i kroz Tribinu na kojoj će sudjelovati govornici vezani uz otok Brač, koji održivost promoviraju kroz svoj rad. Među govornicima su Leopold Botteri, Marianne Ehrlich, Vesna Rožić Šibić, Krunoslav Cukrov te Dina Jakšić.

Festival završava koncertom grupe Detour.

Sva događanja u sklopu FOR F•LAG BRAČ Festivala su besplatna.

Organizatori Festivala su Lokalna akcijska grupa “Brač” i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu “Brač”, koji se bave promicanjem održivog razvoja otoka Brača povezivanjem svih društvenih sektora.

Suorganizatori su Grad Supetar i Turistička zajednica Grada Supetra.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.