Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Ljubitelje klasike očekuje još jedan u nizu klasičnih koncerata u okviru Bolskog lita, ovog utorka 10. srpnja, u crkvi dominikanskog samostana u 21.30 sati.

 

 

 

Uz solistički koncert Milene Rajković na glasoviru koja će izvoditi minijature Božidara Kunca i Bojana Glavine, nastupa i duo Marta Kržič na klaviru i Dejan Mesec na harmonici koji će izvoditi skladbe poznatog argentinskog skladatelja Astora Piazzolle, proslavljenog zbog njegovih melankoličnih kompozicija u duhu tanga.

Milena Rajković studij klavira završila je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Skopju. Uspješno se bavi pedagoškim radom, te posljednjih godina intezivno nastupa u Makedoniji i susjednim zemljama. Dejan Mesec harmoniku je studirao u Ljubljani gdje je diplomirao na odjelu muzikologije. Radi kao nastavnik harmonike. Marta Kržič studij klavira završila je u Ljubljani. Nastupa kao solisitica s raznim ansamblima, snimila je više CD-ova za koje je nagrađivana. Trenutno radi na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Ljubljani.

Ovo troje uspješnih umjetnika iz susjednih zemalja dolaze sa zanimljivim programom, stoga koncert nije za propustiti za sve one koji vole klasiku.

Ulaz na koncert je slobodan! Koncerti utorkom dio su Ciklusa klasičnih koncerata, posebnog programa Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju organizira i priprema Centar za kulturu Općine Bol.

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.