Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nadarena hrvatska košarkašica Dina Šesnić, rođena Bračanka, koja košarku profesionalno igra u Češkoj dala je nedavno veliki interview portalu CroKošarka koji prenosimo u cijelosti.

 

 

 

 

Daleko od hrvatske košarkaške javnosti smjestila se Dina Šesnić koja svoj kruh zarađuje u češkom klubu SK Noem Arch Brno.

Dina je uhvatila par minuta slobodnog vremena i odgovorila na nekoliko naših pitanja a na samom početku razgovora naša igračica je rekla nešto o svom dosadašnjem košarkaškom putu.

Košarku sam počela trenirati s 13 godina u ŽKK ”Supetar” na Braču, tada jedinom ženskom sportskom klubu na otoku pa odabir sporta i nije bio tako težak. Odlaskom u srednju školu u Split nastavila sam trenirati u ŽKK ”Split”, a nakon toga provela sam četiri uspješne sezone u ŽKK ”Studenacu” iz Omiša, koji je u tom razdoblju bio među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj.

 

 

Dina je pokazala kako se uz žensku košarku može uspješno graditi i akademski život.

U međuvremenu sam završila preddiplomski studij na kineziološkom fakultetu i tada mi se pružila prilika okušati u beogradskom ŽKK ”Partizan“. Bio je to logičan slijed jer se radilo o klubu koji je nastupao u Eurokupu te regionalnoj ligi i prvenstvu Srbije koje smo i osvojili. Sezona u Partizanu bila je za mene novo iskustvo koje je zahtijevalo puno rada, truda i sazrijevanje u igračkom i privatnom smislu. Sezonu prije dolaska u Češku provela sam u Vojvodini iz Novog Sada.

Kratko smo se dotakli i ove sezone.

Klub za kojeg trenutno nastupam ”Noem Arch” Brno natječe se u prvoj Češkoj ligi. Ekipa je posložena ove sezone, tu su uglavnom domaće igračice uz nas nekoliko iz naše regije, a ambicije kluba za ovu sezonu su plasman u Extra ligu.

 

 

O svojim igrama ne otkriva puno ali na tu temu kaže:

Uvijek sam kritična prema svojoj igri ali to mi je poticaj za dalje treniranje.

A o možebitnom povratku u hrvatsku žensku košarku

Za sada nemam određen plan, ali nadam se da će se u skoroj budućnosti stanje u Hrvatskoj košarci popraviti i da će biti još prilike.

I za sami kraj razgovora Dina je spomenula gdje se vidi u budućnosti.

Ne znam, na farmi, na bračkim proplancima, život u skladu sa prirodom ali svakako i uz sport (ha ha).

 

Poželimo joj svi zajedno puno sreće u daljnjoj karijeri.

 


Prilog: Šime Patrk, portal CroKošarka

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.