Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Treći milnarski Kalaton, u organizaciji Sportskog društva Milna, Centra za kulturu Milna i Turističke zajednice Općine Milna te potporu brojnih volontera, održao se 3.8. u večernjim satima. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije – djeca do 13 godina koja su trčala 1.5 km, te odrasli, koji su trčali 5.4 km.

 

 

Sudjelovalo je stotinjak natjecatelja iz svih dijelova svijeta, u kategoriji odraslih 67, te 40 djece.
Kalaton je sportsko-edukacijsko natjecanje kojim se povezuju sport i rekreacija s kulturološkim upoznavanjem naselja kroz jedinstvenu utrku. Staza je duga 5.4 km, te su njome obuhvaćeni svi dijelovi Milne, od jezgre mjesta, preko rubnih dijelova, pa do plaže.

Na ovogodišnjem Kalatonu, u dječjoj kategoriji pobijedili su:
1. VICENCO JERKOVIĆ
2. KARLO ŠIMUNOVIĆ
3. ROKO JELAVIĆ
1. NIKA BOŽIĆ
2. LUCIJA POKLEPOVIĆ
3. LEA DABIĆ
Vicenco je stazu istrčao za 12 minuta.

U kategoriji odraslih, prva tri mjesta osvojili su:
1. JAKUB SKLENAR
2. MIRAN CRNOŠIJA
3. FRAN BUŠIĆ
1. NORA TRKLJA
2. MAJA PERIŠIĆ
3. NATALIE HAWKRIGG
Jakub je zahtjevnu stazu istrčao za 21'14''6.

Bogati fond nagrada osigurali su Sportsko društvo Milna, Explore Brač, Brač Excursions, bistro Galicija i restoran Palma. Osim toga, utrku su sponzorirali i Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, caffe bar Fjaka, Mille Naves, Conte i Pinta, Atlantic Grupa i Heineken Hrvatska.

Nakon proglašenja pobjednika, fešta se nastavila do ranih jutarnjih sati uz band Diktatori.

 

Foto: Hrvoje Gabrić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.