Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Konačno je završilo četverodnevno državno natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske koje se od 9. do 12. travnja održavalo u Poreču.

 

 

 

U prepunom hotelu ''Pical'' smjestilo se preko 500 sudionika, od čega je samih natjecatelja iz cijele Hrvatske bilo 254. Naš natjecatelj, dvanaestogodišnji Dominik Vicelić, inače učenik 6. razreda OŠ Supetar je nakon trodnevne ''borbe'' zauzeo odlično četvrto mjesto što je do sada najbolji rezultat u povijesti supetarskog radio kluba Vidova Gora koji na ovim smotrama mladih tehničara nastupa već jedanaest godina.

Izvrstan rezultat postigao je u gradnji amplitudno moduliranog predajnika i u brzini pronalaženja skrivene radio stanice i dojave lokacije ''unesrećene osobe'' gdje mu je za samo jednu sekundu pobjeglo prvo mjesto. Kao što se moglo i očekivati, na testovima su skoro svi zakazali, pa je to upozorenje svima da im se ubuduće treba posvetiti veća pažnja.

Svim učesnicima u grupi radijske komunikacije uručeni su prigodni darovi i priznanja te su im poklonjene tehničke tvorevine koje su na tom natjecanju izradili. Osim toga, kao nagradu dobili su i sedmodnevne boravke u jednom od Centara tehničke kulture kojeg mogu po volji birati.

Sada treba prionuti učenju i nadoknaditi izgubljene dane, a najesen opet početi sa vježbama i obukom.

Mladom Dominiku iskrene čestitke od svih članova radio kluba.

 

Tekst i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.