Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Robert Škegro, predsjednik Mnk Konoba Tomić - Brač, izravno o svemu: plasmanu u 2. HMNL, prošlogodišnjoj sezoni za pamćenje, ciljevima u višem rangu, te općenito o Klubu.Prošlogodišnjim suverenim osvajanjem 1. ŽMNL, 20 pobjeda i jedan neodlučeni rezultat, Mnk Konoba Tomić se plasirala 2. HMNL – jug. Povodom tog povijesnog sportskog uspjeha za otok Brač popričali smo sa „alfom i omegom“ kluba, predsjednikom Robertom Škegrom.

Molim Vas kratki osvrt na prošlogodišnji uspjeh Mnk Konoba Tomić.


Ukratko bila je sezona za pamćenje. Osvojit ligu bez poraza i sa samo jednim neriješenim rezultatom je za nas bilo ravno čudu. Mi smo ipak ekipa sastavljena samo od Bračana, sa vrlo skromnim uvjetima, praktički bez ijednog treninga tokom cijele godine, što taj uspjeh čini još i većim.

Ne možemo ostati hladnokrvni na vašu izjavu da su vam uvjeti vrlo skromni. Što pod time mislite?

Pa uz našeg šefa i glavnog sponzora Nikšu Tomića, bez kojeg ovo sve nebi bilo moguće, te pomoć Grada Supetra, koji nam je platio kotizaciju za ligu, sve ostalo prikupljamo, nabavljamo i snalazimo se sami. Tako smo, u vidu dopisa, izvoljevali uplate na račun od raznih obrtnika, za financiranje dresova, tuta, lopti i ostalih potrepština, te i ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli financijski ili na bilo koji način.

Nije sve tako crno, evo već dvi godine igrate u novoj dvorani u Supetru.

Nema lipšeg osjećaja nego igrat u svojoj dvorani pred svojom publikom, to će vam potvrdit svaki od mojih igrača. Ali sve šta je lipo kratko traje. Plasmanom u 2.HMNL strožiji su uvjeti, naša dvorana je premala, te ne zadovoljava gabarite za igranje u već spomenutoj ligi, te nažalost domaće utakmice ove sezone igramo u dvorani u Solinu.

Idemo malo na vedrije stvari. Koji su vam ciljevi u novoj sezoni?

Cilj je bit šta bolji, prvenstveno se zadržat u ovom društvu u 2. ligi, izgurat ovu sezonu i u igračkom i financijskom smislu, te steći iskustvo da, ako Bog da, dogodine možemo sebi postavit neke više ciljeve.

Spomenili ste da je igrački kadar sastavljen samo od Bračana. Možete li nam reći nešto o njima? Ima li nekih novih imena ili možda odlazaka?

Da, na naš i moj ponos, sami Bračani su u ekipi, sa čime smo dokazali da iako smo otočani, možemo bit ravnopravni, ako ne i bolji od ostalih ekipa. Svi igrači od prošle godine su i dalje tu, a što se tiče dolazaka, novo ime je Ivan Bezmalinović – Bezma, također Bračanin koji je do sada igrao u AFC Universitas. Odlazaka nema, na sreću.

Viši rang, jače ekipe, bolji igrači, znači li to da i vi krećete ove godine ozbiljnije?


Naravno. Od ove sezone krećemo ozbiljnije, tako da ćemo imati 1-2 treniga tjedno (smijeh). Trenige vodi Pjer Malvasija, također naš Bračanin, inače bivši futsal reprezentativac. Malo je 1-2 treniga jer je liga jaka, ali morate znat da su svi naši igrači ili zaposleni ili studenti koji žive u Splitu, Bolu, Milni, Pučišćima i ostalim mjestima na Otoku, te nije ni lako uskladiti da se svi skupimo.

Ima li kakvih naznaka da, ako se zadržite u drugoligaškom društvu, dogodine igrate na Braču, pred svojom publikom?

Naznaka ima, mogućnosti također, ali bit će tu potrebno puno dobre volje i pomoći od cijelog Brača, da se tako izrazim. Ali daleko ste otišli, idemo mi kolo po kolo, utakmicu po utakmicu, pa ćemo o tome sljedeće godine, nadam se.

I evo za kraj, danas kreće liga, igrate prvo kolo protiv Mnk Olmissum, koja je vaša prognoza?

Iskreno, ždrijeb nas nije mazio. Prvi nastup ikada u 2. HMNL pa odma u goste protiv glavnog favorita prvenstva Mnk Olmissum, ekipe koja se sastoji od vrhunskih malonogometaša. Ali dat ćemo sve od sebe, ostavit srce na terenu pa šta bude. Nikoga se ne bojimo, a svih respektiramo.

Hvala na razgovoru i sretno danas, te u nastavku prvenstva.

 

braconline

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.