brac online

Svake jeseni, nakon početka nove školske godine kreće i tečaj za radioamatere operatore ''P'' razreda u trajanju od najmanje 3 mjeseca

 

 

 

Polaznici su kao i uvijek do sada učenici 5. i 6. razreda osnovne škole u Supetru. U tom će vremenu imati mogućnosti naučiti sve o radiotehnici, digitalnim komunikacija te svojim rukama sastaviti neki jednostavni prijemnik ili elektronski sklop. Polaznici su već iskazali interes za učenje Morseove abecede, no kako to nije obavezni dio programa isti će se nastaviti nakon polaganja ispita.

Budući elektroničari imali su već drugog dana priliku naučiti sve o lemljenju elektroničkih komponenata a za vježbu su odmah ''razvalili'' nekoliko tiskanih pločica.

Kada dobro savladaju tehniku lemljenja početi će sa pravim elementima koji se ne smiju oštetiti. Uz teoretsku i praktičnu nastavu brzo će proći 3 mjeseca pa se nadamo da će naša grupa koju čine Kaja, Mirena i Lorenco uspješno položiti stručni ispit. O tome uskoro.

 

 

Tekst i fotografija: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.