Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Hladno nedjeljno jutro nije obeshrabrilo vrijedne članove pučiškog radiokluba "Brač". Unatoč temperaturi koja se spustila ispod ništice, našli su se u prostorijama kluba i održali godišnju skupštinu, a kad se sunce malo podiglo, prionuli su poslu.

 

 

 

Na prethodno postavljeni antenski stup postavili su rotator i novu petoelementnu antenu za kratke valove. I jedno i drugo doprinos su samih članova, a sve s ciljem da se glas bračkih radioamatera čuje što dalje i što bolje.
Najveći doprinos u svemu tome dali su Tomislav Kelava, koji se dobrih dva sata "sunčao" u košari dizalice nekih 12 metara iznad zemlje, a ništa manje ni njen vlasnik Zoran Kaštelan koji je nesebično odvojio svoje slobodno vrijeme za klub i omogućio podizanje antene.
Antena je odmah pokazala očekivane rezultate. Sugovornici su redom davali komplimente za jak signal. Sve to ohrabruje i daje nadu da će kroz narednu godinu aktivnosti članova kluba polučiti značajne rezultate i u međunarodnoj konkurenciji.

U narednoj godini članove kluba osim rada na novim antenama i u novim natjecanja čeka još jedan naoko mali, ali značajan izazov. Naravno, radi se o tečaju za radioamatere početnike pa se nadamo da će iz pučiške vale širom svijeta uskoro zacvrkutati i dječji glasovi.
Već je rečeno, ali ipak da se ponovi - sve navedeno ostvareno je isključivo vlastitim sredstvima i odricanjima članova kluba, isključivo samofinanciranjem. Nadamo se da će se situacija u tom pogledu promijeniti, što će svakako dati novi vjetar u leđa članovima kluba čiji broj polako raste, a što je jako važno, javlja se sve više starih članova koji su iz raznih razloga privremeno obustavili aktivnosti.

Svim Bračanima i prijateljima otoka Brača, a i onima koji se tako osjećaju Sretan Božić i puno sreće u 2019 godini!

Tekst i foto: Petar Strujić

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.