Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na Braču polako ali sigurno stasavaju čak dvije mlade generacije vrlo perspektivnih malonogometaša.

 Športsko društvo Fortuna iz Povalja kroz svoj projekt "Ništo ima i u nogama" bori se ne samo za zdrav sportski život bračke djece već im kroz program treninga malog baluna i futsal natjecanja pokušava privoljeti na štio duži ostanak na našem otoku. Jedan od konkretnih alata za postizanje tih ambicioznih ciljeva jest i osnivanje svojevrsnih kadetskih i juniorskih futsal reprezentacija otoka Brača.

Kadeti se natječu u Hrvatskoj ligi-skupina Split pod imenom MNK Fortuna Povlja a juniori u istom rangu natjecanja pod imenom MNK Konoba Tomić.
Prvo kolo kadeti su nedavno odigrali u Šibeniku gdje su pobjedili svoje vršnjake, prvoligaša Crnice rezultatom 6:3 te se sa vrlo zahtjevnog gostovanja doma vratili sa punim bodovnim učinkom.

Juniori su pak u maloj dvorani na Gripama u polovičnom sastavu nakon velike borbe isčupali bod Hrvatskom dragovoljcu - jako dobroj ekipi sastavljenoj od igrača mahom iz Dugopolja.
Ovim su rzultatima obje ekipe odmah u startu dokazale da imaju veliki potencijal i da se ne moramo bojati za budućnost Bračkog futsala.

Za sve ostvareno veliki dio zasluga ide i na račun tima stručnjaka koji rade s tim momcima: voditelju sškole Malvasiji Pjeru, trenerima Bošku Botici i Mati Roiću, treneru golmana Anti Mandiću, kondicijskom treneru Dariu Kremiću te glavnom predstavniku kluba i svojevrsnoj "katici za sve" Tonču Zlataru.

Čestitamo!


Kadeti: Ferdo Čurković, Dario Litović, Kristian Martinić, Antonio Zlatar, Vedran Damjanović, Ivan Rendić, Gracin Joško, Matko Matulić, Dario Jerčić, Toni Jerčić, Jerko Mošić, toni Vlahović

 

Juniori: Jure Čišković, Ivan Dragičević, Paolo Peša, Ivan Beović, Frane Vidas, Ivica Zlatar, Bože Nižetić, Ivan Juras, Pablo Bezmalinović, Ivan Biočina  

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.