Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Kao i svake godine red je da se radioamateri okupe na malom zajedničkom druženju te da se rekapituliraju postignuti rezultati, akcije i sve ostalo što ovaj hoby čini tako zanimljivim.

 

 

 

Ohrabruje podatak da je tijekom ove godine održano čak 27 natjecanja, kako na kratkom valu, tako i na UKV opsezima. Podijeljeno je preko 85 diploma i 6 plaketa za osvojena mjesta na domaćim i svjetskim natjecanjima. Odrađeno je vrlo uspješno natjecanje mladih tehničara NMT60, na kojem je naša ekipa zauzela prvo mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji i četvrto u Hrvatskoj. Završen je tečaj za mlade radioamatere u veljači, a već je u rujnu počeo novi.

U prosincu ove godine mladi ponovno nastupaju u svjetskoj akciji YOTA 2018. Do sada je odrađeno preko 1000 veza s radioamaterima cijelog svijeta i to isključivo digitalnom tehnikom rada. Izrađeno je preko 15 elektroničkih konstrukcija, od minijaturnih predajnika do audio pojačala a završavaju se i dva radiogoniometra koja su sa Zvjezdanog sela Mosor donijeli naši članovi, Dario, Dominik i Toni.

Sve u svemu, godina je bila burna i vrlo zanimljiva, a u Novoj se očekuju novi programi i još bolji rezultati. I kao što to biva na svim skupštinama, usvojen je prijedlog financijskog plana, prijedlog programa za 2019. godinu, te izvještaj o radu u ovoj godini.

Uz podjelu novopristiglih 15 diploma uslijedio je skromni domjenak.

 

 

Tekst i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.