Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

U subotu, 26.1.2019. na našem će se otoku po prvi puta održati jedna utrka Strka Trail Lige.

 

 

 

Trail utrka je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama – hodanje, planinarenje ili trčanje po različitim prirodnim terenima (doline i ravnice, brda, gore, planine) na kopnenom dijelu ili na otocima, i to u potpunosti po označenim stazama od strane organizatora trail utrke. U trail utrci svaki natjecatelj dužan je kretati se po označenoj stazi, bez iznimaka, a svako nepridržavanje navedenog pravila rezultirat će sankcioniranjem natjecatelja u prijestupu.

U slučaju da staza djelomično kreće putovima koji su već označeni planinarskim oznakama (markacijama), a Organizator postavi vlastite oznake samo na skretanjima i križanjima, utrka se i dalje može smatrati trail utrkom. Pri tom u raspisu utrke obavezno mora biti navedeno da je utrka trail koncepta, uz objašnjenje što se pod tim podrazumijeva.

Start ove naše bračke trail utrke, a bit će ovo  prvi put da se jedna utrka ove lige održava na nekom otoku, počinje na supetarskoj rivi u subotu u 11.00 sati. Staza je duga 5,6 kilometara, ima 380 metara visinske razlike i završava u Donjem Humcu. Podršku u organizaciji utrke pružila je Turistička zajednica Grada Supetra.

U natjecanje se možete uključiti bilo tko, prijave su na www.stoperica.live a startina iznosi 10 kuna.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.