Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Ovih je dana bilo veselo u prostorijama supetarskog radio kluba Vidova Gora, a kako i ne bi kad je stigla dugo očekivana oprema za rad u izvanrednim situacijama.

 

 

 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije raspisalo je početkom 2018. godine Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima pa je slijedom toga izrađen projekt kojim se željela osigurati oprema za rad u slučaju elementarnih nepogoda poput požara, potresa, prekida opskrbe električnom energijom i slično.

Zahvaljujući razumijevanju Ministarstva koje želi pomoći udrugama na otocima prihvaćen je naš Projekt temeljem kojeg su dodijeljena potrebna sredstva. Uslijedila je nabava i oprema je neki dan osvanula u radio klubu.

Uz pomoć prenosivog agregata HONDA i jakog GEL akumulatora omogućit će se nastavak rada za slučaj prekida opskrbe el. strujom u trenucima kad je razmjena informacija sa kopnom putem radio uređaja najpotrebnija. A znamo da ni mobiteli i ostale mreže ne će funkcionirati pa će aktivnost radioamatera u takvim situacijama doći do punog izražaja.

Sada predstoji priprema mobilnih radio uređaja, magnetskih antena i odgovarajuće instalacije za takav način rada . Ova dodatna oprema nabavljena je nešto ranije iz sredstava Splitsko-dalmatinske županije, također putem odobrenog Projekta.

Čim vremenske prilike budu povoljne organizirat će se pokazna vježba. Zlu ne trebalo…

Tekst i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.