Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Iako je uskoro završetak školske godine ipak se nađe malo vremena i za hobi.

 

 

 

 

Mlade radio amaterke, Kaja i Mirena tek su nedavno položile ispit za to zvanje, a već se hvataju u koštac s kompliciranom elektronikom. Za svoj prvi uradak izabrale su malo ali snažno audio pojačalo koje spada u najomiljenije radove svih dosadašnjih konstruktora. Namjena mu je raznolika pa zahvaljujući raznim priključnicama može poslužiti za električnu gitaru, sintisajzer ili pak mobitel (smartphone) za slušanje glazbe. Do sada je izrađeno desetak komada i svi rade izvrsno.

No da ne zaboravimo i ostale članove koji su se više bavili radom na kratkom valu te odradili čak 10 natjecanja u digi modu od kojih su najpoznatiji ARRL RTTY, BARTG SPRINT, CQ WPX, EA PPSK 63, OPEN UKRAINE , RDRC i druga. Za sva ova natjecanja stigle su i primjerene diplome koje će uskoro biti podijeljene. U toj aktivnosti najviše su zaslužni Toni i Dominik.

Osim ovih natjecanja osvojene su prigodne diplome za rad sa zemljama gdje radio amateri obilježavaju poznate obljetnice i događanja pa su tako u Supetar stigle i diplome povodom Eurosonga koju su izdali izraelski radioamateri a osvojene su sve moguće kategorije i to srebrena, zlatna i platinasta.
Španjolci izdaju jubilarnu diplomu povodom 70 godišnjice postojanja njihovog radio amaterskog Saveza pod imenom AM70 a ista je osvojena srebrena.

Školski praznici znače i ''povratak'' starijih operatora koji studiraju ili su u srednjim školama širom Hrvatske. I za njih će se naći koje prigodno natjecanje.


Tekst i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.