Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Radioamaterima, pogotovo mladima, posvećuje se sve više pažnje i nastojanja su da u našim udrugama steknu posebna obrazovanja i svladaju tehnologiju koja omogućava održavanje radijskih veza u gotovo nemogućim situacijama.

 

 

 

Stoga su im dodijeljeni određeni dani kada se na radio amaterskim frekvencijama međusobno sastaju, razgovaraju i izmjenjuju tehnička iskustva, a usput demonstriraju mladim promatračima kako se to radi.

Ovogodišnji drugi Kids day održan je u subotu 15. lipnja pod pokroviteljstvom IARU Reg.I ( međunarodna organizacija radioamatera Europe, Afrike te srednjeg i sjevernog dijela Azije ).
Ovaj događaj je posebno stvoren za promicanje amaterskog radija među mladima. To je trenutak u kojem mogu podijeliti svoj amaterski radio hobi sa svojom obitelji, prijateljima, izviđačima ili čak širom javnosti. U ovom danu može se dogoditi da neki prvi put održe pravu radio vezu pa se nadamo da će time potaknuti interes da i oni postanu vrsni radioamateri.
U održanim vezama razmijenjivali su ime, dob, mjesto, školu i omiljene boje, kao i sve ostale podatke koje su korespondenti, također djeca iz drugih radio klubova i zemalja tražili.

Loše propagacije nisu išle na ruku mladoj supetarskoj ekipi koju su ovog puta sačinjavali Dominik, Kaja, Toni i Mirena. Bit će bolje drugi put.
A za sve su krive "sunčeve pjege"!

 

Tekst i fotografija: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.