Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Autori projekta „Terra Croatica – Bročko blogo“, ravnateljica „Hrvatske čitaonice“ Jadranka Nejašmić, prof. i Šime Strikoman, akad. film. i tel. snim i redatelj, namjeravaju prikazati 10 000 godina bračke povijesti i kulture kroz dvadesetak scena, koje će prenijeti autentičnu poruku vremena jer se snimaju na izvornim povijesnim lokalitetima, na kojima možemo pratiti kontinuitet življenja do današnjeg dana.

U petak, 20. travnja počinje nova avantura Erasmus+ ekipe Srednje škole Bol. Učenice Antea Jerčić ( 2. a ), Sara Marinković ( 2. a ) i Nika Ursić ( 3. a ) te profesorice Petra Kokeza i Rovena Trivanović putuju na drugi radni zadatak učenika i profesora koji sudjeluju u Erasmus+ projektu Be A Responsible Part in the Digital World of Tomorrow.

Na svečanom prijemu održanom prošle srijede u Gradskoj vijećnici strastveni kolekcionar i mecena Juraj Đuro Razmilić darovao je gradu Supetru vrijednu zbirku umjetnina.

Izložba slika "Maslina je život" Ive Kličinovića otvara se u sklopu manifestacije Oblica fest, 14. travnja u 18 sati u Hotelu Pastura u Postirima.

Iako je sve u znaku uskršnjih praznika naš se Dominik Vicelić, pobjednik županijskog natjecanja mladih tehničara, intenzivno priprema za odlazak na državno natjecanje koje će se od 9. do 12. travnja održati u Poreču.

I ove su godine vrijedne ruke pučiških klesara, polaznika glasovite Klesarske škole u Pučišćima iz bijelog bračkog mramora isklesale poseben figurice Porina za životno djelo.