Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Iako Brač polako tone u svoje jesensko pa i zimsko mrtvilo njegovi mladi radioamateri doslovno nemaju za to vremena.

Ove godine obilježava se 110. obljetnica osnivanja dominikanske gimnazije u Bolu na Braču (1907.-2017.). Tim povodom će se u petak, 10. studenoga u 11,30 sati u Bolu u Domu kulture održati znanstveni kolokvij „Dominikanci i školstvo u Bolu na Braču“, u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Izložba fotografija mladog bračkog fotografa Božana Štambuka otvorit će se u petak 17. studenog u 19 sati u galeriji "Ivan Rendić" u Supetru.

U ponedjeljak, 9. listopada objavljen je natječaj za uključenje novih škola i ustanova u Croatian Makers ligu. Do sada je u projekt uključeno oko 8 tisuća učenika i učenica iz 357 škola i drugih ustanova kojima je donirano 1800 robota.

Evo jedne obavijesti iz Centra za kulturu Brač o muzeju pustinje Blaca.

Sinoć je u Dvorani Hrvatskog skupa pred brojnom i zainteresiranom publikom predstavljena knjiga „Brač Bourgogne: priča o kamenu“. Knjiga je izdana kao jedan od ostvarenih projektnih rezultata zajedničkog dvogodišnjeg projekta „Brač Bourgogne: Priča o kamenu“ dviju pučiških škola, Osnovne škole Pučišća i Klesarske škole, te dvije francuske škole iz Dijona.