Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U nedjelju, 23. srpnja u galeriji Servantes Centra za kulturu Milna otvorila se još jedna izložba ciklusa „Milna naših predaka“.

Nakon dvije uspješne godine, 3. rođendan Brač Film Festival proslavit će od 10. do 12. kolovoza 2017. u Supetru. Ovogodišnji program sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i perspektivnih filmaša.

Graffiti na Gradele i ove će godine na tri dana Bol pretvoriti u ljetnu rezidenciju graffitera i street art umjetnika, glazbenih imena i DJ-eva, koji će od 27. do 29. srpnja nastupiti na šestom izdanju festivala.

Otočić na pola puta između Brača i Šolte stražari nad Splitskim vratima a zove se Mrduja. Nekoliko stotina kvadratnih metara makije, kamena i čempresa, utvrda sa renesansno -baroknom crkvicom i malom lanternom, jednom godišnje postaje predmetom natezanja između Šoltana i Bračana, osobito onih iz malih obližnjih mista: Milne i Stomorske.

Prisjetit ćemo se ovoga pjesnika bračkih korijena čitajući i pjevajući njegove stihove na Danu Tina Ujevića koji će se održati u srijedu, 26. srpnja na Polaci u Milni s početkom u 21.30 sati.

28. Bolsko lito, manifestacija kulture i zabave, ovog utorka 25. srpnja donosi još jedan koncert iz Ciklusa klasičnih koncerata.