Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

ljetna skolaU tijeku je "Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća" koja postoji već sedamnaest godina i jedna je od najvećih škola toga tipa u Hrvatskoj.

 

 Održava se tijekom tri ljetna mjeseca (srpnju, kolovozu i rujnu), po desetodnevnim radionicama.

Radionice iz klasične, jazz, pop i afro-kubanske glazbe, na gotovo svim instrumentima, vodi 50 renomiranih profesora iz prestižnih akademija i konzervatorija iz naše zemlje te zemalja Europe, Rusije i Amerike. Nastava je individualna, što omogućuje izobrazbu učenika osnovnih i srednjih škola te akademije, kao i usavršavanje profesionalnih glazbenika i pedagoga, u kratko nema dobnih granica niti je odlučujuća godina glazbene naobrazbe. Cilj škole, osim glazbene naobrazbe i usavršavanja je s obzirom na međunarodnu suradnju, i razmjena iskustava te predstavljanje hrvatskih autora i glazbe, odnosno hrvatskog  "proizvoda" na hrvatskom tlu.

Škola je dobila mnoga priznanja – temeljem stručne ekspertize Ministarstva znanosti i športa, ocijenjena je kao "jedna od najboljih škola takvog tipa u "RH", a priznanje za razvoj turizma i kulture dodijelila joj je Općina Pučišća te Splitsko-dalmatinska županija.

Tečajeve naše škole, dosad je pohađalo više od 3000 polaznika iz cijeloga svijeta. Osim pedagoškog dijela, škola svake godine u Pučišćima i većim mjestima na otoku Braču održi tridesetak koncerata klasične i jazz glazbe u kojima sudjeluju polaznici i profesori, čime obogaćuje kulturnu i turističku ponudu destinacije. Zasluga za 7000 noćenja svake godine, u Pučišćima pripada upravo našoj školi pa je tako poznato da ona u mjestu  - "otvara i zatvara turizam", odnosno, u malom, turistički nerazvijenom mjestu, razvija ono čemu hrvatska teži – kulturnom turizmu.

Ove godine pristigle su prijave polaznika iz šesnaest zemalja; osim naše zemlje iz drugih zemalja Europe, Amerike i Rusije. Više o ljetnoj školi saznajte ovdje.

Prilog: Vesna Vrandečić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn