Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

ljetna skolaU tijeku je "Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća" koja postoji već sedamnaest godina i jedna je od najvećih škola toga tipa u Hrvatskoj.

 

 Održava se tijekom tri ljetna mjeseca (srpnju, kolovozu i rujnu), po desetodnevnim radionicama.

Radionice iz klasične, jazz, pop i afro-kubanske glazbe, na gotovo svim instrumentima, vodi 50 renomiranih profesora iz prestižnih akademija i konzervatorija iz naše zemlje te zemalja Europe, Rusije i Amerike. Nastava je individualna, što omogućuje izobrazbu učenika osnovnih i srednjih škola te akademije, kao i usavršavanje profesionalnih glazbenika i pedagoga, u kratko nema dobnih granica niti je odlučujuća godina glazbene naobrazbe. Cilj škole, osim glazbene naobrazbe i usavršavanja je s obzirom na međunarodnu suradnju, i razmjena iskustava te predstavljanje hrvatskih autora i glazbe, odnosno hrvatskog  "proizvoda" na hrvatskom tlu.

Škola je dobila mnoga priznanja – temeljem stručne ekspertize Ministarstva znanosti i športa, ocijenjena je kao "jedna od najboljih škola takvog tipa u "RH", a priznanje za razvoj turizma i kulture dodijelila joj je Općina Pučišća te Splitsko-dalmatinska županija.

Tečajeve naše škole, dosad je pohađalo više od 3000 polaznika iz cijeloga svijeta. Osim pedagoškog dijela, škola svake godine u Pučišćima i većim mjestima na otoku Braču održi tridesetak koncerata klasične i jazz glazbe u kojima sudjeluju polaznici i profesori, čime obogaćuje kulturnu i turističku ponudu destinacije. Zasluga za 7000 noćenja svake godine, u Pučišćima pripada upravo našoj školi pa je tako poznato da ona u mjestu  - "otvara i zatvara turizam", odnosno, u malom, turistički nerazvijenom mjestu, razvija ono čemu hrvatska teži – kulturnom turizmu.

Ove godine pristigle su prijave polaznika iz šesnaest zemalja; osim naše zemlje iz drugih zemalja Europe, Amerike i Rusije. Više o ljetnoj školi saznajte ovdje.

Prilog: Vesna Vrandečić

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.