Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

RK Vidova GoraKao i svake godine, u organizaciji radio kluba Vidova Gora počinju upisi za  tečaj nakon kojeg uspješni polaznici dobivaju zvanje radioamaterskog operatora ''P'' razreda.

 

 

 


O tečaju će zainteresirani biti obaviješteni u školi neposredno od svojih nastavnika tehničkog odgoja uz prigodno predavanje od strane predstavnika radio kluba.

Za navedeni tečaj primat će se isključivo učenici 6. i 7. razreda osnovne škole a isti će trajati do 3 mjeseca, jednom sedmično po 2 školska sata.


Osim propisanog gradiva za zvanje radiooperatora polaznici će moći birati i jednu od niza drugih zanimljivih  aktivnosti od kojih je do sada najveći interes pokazan za radiogoniometriju, elektroničke konstrukcije i digitalne komunikacije.

Za uspješne radioamatere organizira se svake godine natjecanje na općinskom, županijskom i državnom nivou gdje se natječu u poznavanju osnova tehničke kulture, izradi jednostavnih radio uređaja i na kraju u radioorijentaciji.

 


Radio klub pruža niz zaista atraktivnih aktivnosti a na mladima je da izaberu ono što im najviše odgovara.
A još kad bi Grad dodijelio malo veći prostor gdje bi im bio kraj.


Prilog i fotografije: Ivica Pavišić  9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.