Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

SKULPTUREZavršetak rada 8. Kiparske kolonije obilježen je u nedjelju prigodnim druženjem i predstavljanjem petorice mladih umjetnika, studenata umjetničkih akademija u Splitu, Rijeci i Osijeku, koji su 10 dana radili i načinili pet skulptura.

 

Kiparska kolonija je imala dvogodišnju pauzu, ali je ove godine nastavljena u organizaciji Centra za kulturu i pomoć sponzora, Općine Bol i hotela „Bretanide“. Zasluga za postojanje i rad kolonije pripada mentorima i osnivačima, akademskim kiparima Kažimiru Hrasti i Matku Mijiću, voditeljici kolonije Vesni Ristovski, ali i uz pomoć klesarskih majstora Dražena Matijašića i Vedrana Cvitanića.
Radovi mladih studenata ostaju u Bolu. Autori su im Duje Matetić („Kula“), Mia Knežević („Sidreni vez“), Josip Barišić („Val“) te Marko Buvinić iz Pražnica („Do kosti“) i Boljanin Stipe Kraljević Oko („Rećina“).
Rad Marka Buvinića postavljen je na Pumpareli ispred Varadera, dok će po želji i izboru „Bretanide“ skulptura Stipe Kraljevića biti u krugu hotelskog naselja.

izvor:Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.