Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prošloga je vikenda u splitskoj Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena prva samostalna izložba našega Pučišćanina sa splitskom adresom, likovnog umjetnika, Zlatka Drpića.

 

 Nije to njegovo prvo predstavljanje javnosti, sudjelovao je u brojnim skupnim izložbama, no „Iščekivanja“ su kruna njegova dosadašnjega rada jer ova izložba ujedinjuje slike i skulpture nastale od 1993. do 2017. godine pa se mjihova selekcija može se smatrati i monografskim presjekom koji nudi stanovito obilje pogleda i izgleda, zanimljivih doživljaja, kako je napisao prof. Tonći Šitin u katalogu izložbe.

Naglasio je kako Zlatko Drpić spada u onu generaciju umjetnika koji napuštaju tradicionalnu skulpturu kao volumen u prostoru i okreće se istraživanju. Prof. Šitin naziva ga kiparom istančana nerva i dobrog zanata. Njegovi radovi slikani uljem na platnu te listićima staniola inspirirani su doživljajima vezanim uz more i borove, djetinjstvo, odlazak voljene osobe i crkvice..., a svaki od njih odiše iščekivanjima...

Iščekivanja pokreću našega Zlatka koji je osnovnu školu završio u svojim Pučišćima. Rođen je 1967. godine. Pohađao je srednju Školu likovnih umjetnosti u Splitu, a Akademiju likovnih umjetnosti – Kiparski odsjek u Zagrebu u klasi prof. Marije Ujević – Galetović završio je 1993. godine. Za vrijeme studija bio je aktivni sudionik radionice uglednog kipara Vladimira Herljevića.

Po završetku studija aktivno se uključuje u razgranatu djelatnost obiteljske tvrtke.
Izložbu možete pogledati do 31. svibnja u Splitu, a ovoga ljeta bit će postavljena i u Pučišćima.

 Izvor: FB/Pučišća
Foto: Ivo Cagalj/Pixsel

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.