Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prošloga je vikenda u splitskoj Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena prva samostalna izložba našega Pučišćanina sa splitskom adresom, likovnog umjetnika, Zlatka Drpića.

 

 Nije to njegovo prvo predstavljanje javnosti, sudjelovao je u brojnim skupnim izložbama, no „Iščekivanja“ su kruna njegova dosadašnjega rada jer ova izložba ujedinjuje slike i skulpture nastale od 1993. do 2017. godine pa se mjihova selekcija može se smatrati i monografskim presjekom koji nudi stanovito obilje pogleda i izgleda, zanimljivih doživljaja, kako je napisao prof. Tonći Šitin u katalogu izložbe.

Naglasio je kako Zlatko Drpić spada u onu generaciju umjetnika koji napuštaju tradicionalnu skulpturu kao volumen u prostoru i okreće se istraživanju. Prof. Šitin naziva ga kiparom istančana nerva i dobrog zanata. Njegovi radovi slikani uljem na platnu te listićima staniola inspirirani su doživljajima vezanim uz more i borove, djetinjstvo, odlazak voljene osobe i crkvice..., a svaki od njih odiše iščekivanjima...

Iščekivanja pokreću našega Zlatka koji je osnovnu školu završio u svojim Pučišćima. Rođen je 1967. godine. Pohađao je srednju Školu likovnih umjetnosti u Splitu, a Akademiju likovnih umjetnosti – Kiparski odsjek u Zagrebu u klasi prof. Marije Ujević – Galetović završio je 1993. godine. Za vrijeme studija bio je aktivni sudionik radionice uglednog kipara Vladimira Herljevića.

Po završetku studija aktivno se uključuje u razgranatu djelatnost obiteljske tvrtke.
Izložbu možete pogledati do 31. svibnja u Splitu, a ovoga ljeta bit će postavljena i u Pučišćima.

 Izvor: FB/Pučišća
Foto: Ivo Cagalj/Pixsel

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn