Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Ovog ponedjeljka 17. srpnja u galeriji Doma kulture u Bolu u 21.30 sat, u okviru Ciklusa ljetnih izložbi Bolskog lita, otvara se izložba kiparice Nade Schönenberger-Petrak, međunarodno priznate umjetnice rodom iz Šibenika, koja tijekom godine živi u Švicarskog, a ljeta već godinama provodi u Bolu.

 

 

Ova plodna umjetnica svoje skulpture najviše izrađuje od gline, mekog kamena i bronce. Česti motivi njezinih radova su ribe i sirene, a njene prepoznatljive figure su upravo figure žene-ribe. Riječ je o umjetnici koja u svojim radovima naglašava oblik i volumen, te se izražava u različitim tehnikama.
Izlagala je u Švicarskoj kao i u mnogim zemljama Europe, u poznatim galerijama, te na samostalnim i grupnim izložbama. U Švicarskoj je članica umjetničke grupe "Kravata" koja okuplja hrvatske umjetnike.
Dobitnica je mnogobrojnih priznanja za svoj rad, između ostalog u Švicarskoj je dobila nagradu za likovno stvaralaštvo Seetal koju dodjeljuje Kunst Forum International na međunarodnoj razini, u dva navrata, 2004. i 2006. godine.

Centar za kulturu Općine Bol koji organizira Ciklus ljetnih izložbi u galeriji Doma kulture posebnu priliku za izlaganje daje mladim umjetnicima koji se tek afirmiraju, ali i već priznatim umjetnicima, prijateljima Bola, kao što je Nada Schönenberger-Petrak.

Izložba ostaje otvorena do 27. srpnja. Ulaz u galeriju je slobodan, a galerija je otvorena svakog dana od 20 sati do 23 sata.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn