Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U Domu kulture u Bolu 6. kolovoza u 22 sata otvara se izložba fotografija "Raj na zemlji" bolskog autora Ronija Marinkovića, koji fotoaparatom na impresivan način bilježi Bol i Brač, prirodu i ljude u komadiću "raja na zemlji " u kojem živi.

 

 

 

Njegove slike krase mnoge domove, autor je fotografija u dvije do sada izdane knjige. Sudjelovao je na nekoliko izložbi, a ovo mu je četvrta samostalna izložba u Bolu.

Roni Marinković rođen je u Splitu 1975. godine. Završio je osnovnu i srednju školu u Bolu, studije marketinga i informatike u Londonu i Heidelbergu, te magisterij managementa u Sjedinjenim Državama. Kao istinski zaljubljenik prirode, vratio se u Bol gdje danas živi i radi, te svaki svoj slobodan trenutak koristi nastojeći fotoaparatom zaustaviti vrijeme ili mu podariti onaj čaroban ključ za lijepa sjećanja. Intenzivnije se bavi fotografijom od 2005. godine. Kaže da je znanje o fotografiji stekao metodom pokušaja i promašaja, da bi danas dosegao vrhunski izričaj kroz objektiv.
"Uvijek naglašavam da su moje fotografije direktno iz fotoaparata, ne volim ih naknadno dorađivati niti uljepšavati. Radije ću to vrijeme potrošiti fotografirajući dok ne dobijem ono što želim", rekao je autor o svojim fotogafijama.

Roni Marinković svoje fotografije objavljuje i na društvenoj mreži Facebook na stranici "Roni Marinković Photography", gdje njegove radove prati veliki broj ljudi. Ne samo da na fascinantan način bilježi prirodu, već i dokumentira određene društvene momente i događaje, te kroz svoje fotografije propituje aktualne društvene teme.

Izložba "Raj na zemlji" dio je ciklusa ljetnih izložbi Bolskog lita u Domu kulture, mjesta koje je posebno naklonjeno mladim i lokalnim autorima koji se još afirmiraju u svojem umjetničkom radu. Ciklus ljetnih izložbi kao i kompletno Bolsko lito organizira Centar za kulturu Općine Bol.

Izložba "Raj na zemlji" ostaje otvorena do 20. kolovoza, uz slobodan ulaz.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.