Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Pred samo otvaranje Brač Film Festivala sutra u Ljetnom kinu Supetar u 21,30 Marijana Marinović predstavit će nam svoje fotografije objedinjene u izložbi pod nazivom "Premiere".

 

 

 

To je njena četvrta samostalna izložba crno-bijelih portreta filmskih zvijezda. Izložba je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje fotografija namijenjen je Županijskoj udruzi slijepih Split (Zagrebačka 17, Split). Izložba ostaje otvorena svo vrijeme trajanja Festivala, ujutro od 10 do 12 sati i navečer od 19 do 21 sat.

Tijekom dvadesetak godina novinarske karijere Marijana Marinović susretala se i razgovarala s mnogim poznatima iz svijeta showbiza, a protekle dvije i pol godine, otkako je završila školu fotografije na NY Film Academiji, počela je snimati i njihove portrete, najčešće na crvenom tepihu filmskih festivala i društvenim događajima. Rođena Splićanka bračkih korijena i sa stalnom adresom u New Yorku, gdje radi kao fotografkinja i dopisnica za hrvatske medije, po prvi puta (premijerno) izlaže 25 crno-bijele portreta zvijezda iz svijeta filma (Robert De Niro, Susan Sarandon, Salma Hayek, Charlie Sheen, Johnny Depp, Julianne Moore , Nicole Kidman I drugih) na izložbi `Premiere. Ovo je njezina četvrta samostalna izložba: prva je bila `Osmijesi…bez riječi` 2007. u sklopu Cro-A-Portera, na kojoj je predstavila 33 polaroida poznatih osoba, druga je bila `Gradovi-bjegovi` s polaroidima iz pet najdražih joj gradova (Split, London, Pariz, New York i Barcelona) u Café Galeriji Velvet, a lani je u Galeriji Supetarskog lita izložila 28 fotografija New Yorka pod nazivom `New York: četiri godišnja doba…I nešto crvene`.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.