Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U utorak 5.12 2017 g u Turističko –ugostiteljsko školi u Splitu svečano su predstavljeni novi dobitnici prestižne i jedine međunarodno priznate oznake tradicije, autohtonosti i kvalitete-Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije u Regional Culinary Heritage Europe.

 

 

 

Glavni cilj projekta je oživljavanje i razvoj regija kroz proizvodnju autohtonih ,tradicionalnih proizvoda te njihovo uvrštavanje u ponudu .Sve to ima snažan utjecaj na razvoj poljoprivrede, turizma, očuvanje prirode i povećanje zapošljavanja lokalnog stanovništva, opću brigu za okoliši i ljudsko zdravlje a ima pozitivan utjecaj i na demografiju. Kroz oživljavanje kulinarske baštine i njihovo uvrštavanje u lokalnu ugostiteljsko – turističku ponudu jača se gospodarstvo.

Župan Blaženko Boban, koji je uručivao oznake , naglasio je veliku važnost i vrijednost ovog projekta te obećao uključivanje turističkih zajednica u ovaj projekt i pomoć u realizaciji i proširenju istog. U svečanom uručivanju sudjelovali su i v.d.Ravnatelj JU Rera Jozo Sarač, v.d pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić i koordinatorica projekta Ivanka Luetić Boban
Splitsko-dalmatinska županija je jedina županija u Hrvatskoj koja dodjeljuje ovu jedinstvenu oznaku koja garantira kvalitetu, autohtonost i tradiciju te očuvanje Kulinarske Baštine .

Novi dobitnici koji postaju veleposlanici Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije i koji se pridružuju skupini od 1505 članova iz 13 država i 45 regija su:

MUZEJ UJA ,Škrip 
KONOBA MASLINA,Vrisnik Jelsa otok Hvar
OPG BORIS BRATOVIĆ, Stari Grad
OPG MARIO KUZMANIĆ, Supetar
TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA, Split
POLJOPRIVREDNA ZADRUGA SUPETAR, Supetar
MLJEKARA BOSNIĆ d.o.o, Cista Provo

Prilog i foto: Ivanka Luetić Boban

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.