Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Narodna knjižnica u Supetru obogaćena je vrijednom donacijom. Iz bogate zbirke našeg splitskog Supetranina Jure Đure Razmilića dobil je dvije pjesničko-grafičke zbirke: Sadržaj vjetra, autora Vlade Gotovca i Ede Murtića, Skoplje u tvojim očima Jure Kaštelana i Ede Murtića, te grafičku zbirku Eugena Buktenice.

 

 "Sadržaj vjetra" sadrži deset grafika Ede Murtića i deset pjesama Vlade Gotovca a mapa "Skoplje u tvojim očima" sadrži 10 grafika Ede Murtića i 10 pjesama Jure Kaštelana.
Obe su mape numerirane i potpisane, poklonjene Đuri Razmiliću, a on ih je, kako je sam kazao, "s ljubavlju i pažnjom" poklonio Supetarskoj knjižnici.
Mapa Eugena Buktenice sadrži 12 akvarela, također s posvetom i potpisom.

Podjestimo se kako je upravo Supetarska knjižnica davne 1997. godine u Supetru organizirala reprezentativnu izložbu Razmilićeve zbirke (fotografija dole) i tom je prigodom on svom rodnom Supetru darovao Oplakivanje Krista Ivana Meštrovića koji se nalazi u uredu gradonačelnice.

Ovo je još jedan poticaj ostvarenju stare ideje o uređenju suvremene galerije u Supetru u kojoj bi svoje mjesto našli pokloni supetarskih slikara, donatora i ljubitelja umjetnosti kao i prostor gdje će ih moći izlagati.

Iz supetarske knjižnice od srca zahvaljuju donatoru gospodinu Razmiliću kao i profesoru Peri Dragičeviću koji pomogao u uspješnoj realizaciji donacije.

 

Fotografije: Knjižnica Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn