Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Dvojica splitskih glazbenika Filip Zlatar na klaviru i Mihovil Karuza na violončelu nastupaju na drugom po redu koncertu iz Ciklusa klasičnih koncerata u okviru kulturne i zabavne manifestacije Bolsko lito u Bolu, ovog utorka 3. srpnja, u 21.30 sati, u crkvi Dominikanskog samostana.

 

 

Filip Zlatar je Muzičku akademiju završio u Zagrebu gdje je stekao status profesora glazbene teorije. Bavi se skladanjem te njegov opus sadrži komade za klavir, klavir i violončelo, klavir i gudački ansambl, klavir i saksofon, klavir i klarinet. Piše duhovnu glazbu, pop, jazz glazbu, a naročito se ogleda u šansonama i baladama. Dobitnik je druge nagrade na CroPatriji 2013. godine, a neka su mu djela i javno izvođena.
Violončelist Mihovil Karuza Muzičku Akademiju završio je u Zagrebu, magistrirao je na Pennsylvania State University, gdje je djelovao i kao asistent. Usavršavao se kod svjetski poznatih glazbenika i pedagoga i tijekom školovanja dobio je brojne nagrade i priznanja.
Kao solist nastupa uz Hrvatski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Komorni orkestar HNK Split, Splitski komorni orkestar, Penn State Chamber Orchestra, Simfonijski orkestar HNK Split, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Altoona Symphony Orchestra i Penn State Philharmonic Orchestra. Održava recitale u Hrvatskoj (Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Glazbene večeri u sv. Donatu, Histria festival, Hvarsko ljeto...) i inozemstvu (Slovenija, Italija, Austrija, Francuska, SAD). Snimao je za HRT i RTV Slovenije, a izdao je i nosač zvuka.
Glazbenici će izvoditi djela J.S. Bacha, T.Albinonija, A. Pärta, C. Saint-Saensa i skladbe samog izvođača Filipa Zlatar. 

Ulaz na koncert je slobodan.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.