Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Pučiška klapa Volat. Brački čuvari baštine. Već dvadeset godina.

 
“Natašće” popit dvi pisme ispod vuolta, svakoga jutra, zasigurno bi bio lijek za umornu dušu izgubljenu u životnoj kolotečini, u svakodnevnom preživljavanju i borbi za novi dan. S pjesmom se rađamo, s pjesmom umiremo. S pjesmom slavimo, s pjesmom tugujemo.


Kada osjećate bilo tradicije koju živite, kada udišete smiraj prošlosti o kojemu su vam pričali kada ste bili maleni i kada imate snage pjesmom u ovaj suvremeni život utkati svu moć i silu zajedničkoga muziciranja koje mijenjaju svijet i nas same, onda postajete simbolom jednoga vremena i živim svjedokom življenja života u radosti, bez obzira na mijene, bez obzira na zidove i prepreke, bez obzira na bremena. Ispod volta, zagrlite se, pogledate se i glasom dodirnete nebo. Baš kao što to čine ovi naši suotočani i danas, snažno, iz grla da ih čuje i njihov Voltaš Ante u raju... Pjevali su i kad se plakalo. Stisnuti. Jer oni su danas obitelj. Podrška i oslonac jedni drugima.Nijedna važna svečanost ni događanje nisu prošli bez našega Volta. Obilježavali su sve naše važne datume, obljetnice i slavlja. I tako već dva desetljeća.

Nije uvijek bilo lako, često su pucale niti, ljudi su se mijenjali, odlazili, novi su dolazili. Ali, pjesma uvijek sebi nađe put. Svatko je od njih dao svoj pečat i u Vuoltu su uklesana sva imena. Tragovi velikog angažmana pok. maestra Prošpera Kuzmanića, prof. Vesne Vladislavić i prof. Marina Šušnjara zauvijek su zacrtali put razvoja naše klape.

„Natašće“ je ime njihovoga snimljenog nosača zvuka. Bili nam još dugo najdraži lijek za popit ga „natašće“. I za počietak i za kroj. I za život. Ostajete uvijek primjer za sve nove generacije djece i mladih, nekih novih Voltaša, kako voljom, snagom i zajedništvom nešto može trajati u vremenima kada imamo sve manje vremena jedni za druge...

Dragi naši, od srca vam čestitamo vaš veliki jubilej. Hvala za svaki stih i svaku notu.

 Tekst uz dozvolu preuzet sa FB Pučišća
Foto: Klapa Volat

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.