Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nakon 34 godine na netom završenom postirskom filmskom Seaside festgivalu svjetlo dana ugledao je arhivski snimak s postirskog starog boćališta.

 

 Sedamdesetak minuta amaterske snimke, u posjedu obitelji Salamunović, a na sugestiju organizatora postirskog Seaside filmskog festivala, skraćeno je na 10 minuta i prikazano 26.7.2019. na postirskoj pjaci.
U filmu je prikazan dio postirske povijesti, dodjela nagrada na starom balotaškom igralištu. Nostalgične scene iz 1985. godine nikoga tko je iz Postira nisu ostavile ravnodušnim.
Film je posvećen svim postirskim boćarima koji nisu više među nama, a napravljen je u želji da mještanima pruži trajnu uspomenu na drage prijatelje, braću, očeve i djedove.


 


Posebno emotivan trenutak bio je kada se nakon filma „Stori zjog“ publici obratio osamdesetogodišnji Marko Salamunović iz čijih je arhivskih snimki i nastao ovaj dirljivi filmić, intervju sa g. Salamunovićem i autorima filma možete pogledati ovdje
 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.