brac online

U subotu je konačno odrađen tradicionalni  '' Kup Jadrana '', posljednji od ukupno tri natjecanja hrvatskih radioamatera koji se održavaju svake godine.

 Supetarski su se članovi kao i uvijek do sada dobro pripremili i izvršili svoju obvezu prema krovnoj organizaciji HRS.
U natjecanju su sudjelovala šestorica radioamatera od kojih je najmlađi imao 13 godina a najstariji 76 pa su po tome i svojevrsni rekorderi ovog Kupa.

Na već poznatoj lokaciji Turanj u Donjem Humcu podignute su antene i postavljena radioamaterska oprema a operatori su bili Josip 9A3EMJ i Tino 9A7DTH.
Iz Nerežišća se već tradicionalno javio Stjepko 9A2MX dok su iz Supetra djelovali Toni 9A3RPT radeći pod klupskom pozivnom oznakom 9A1CFN uz asistenciju Ivana Radića.   
Bodove je pod pozivnom oznakom 9A7B dijelio Ivica 9A2BW koji je zbog zdravstvenih razloga radio iz svoje obiteljske kuće ali je postignut rezultat ipak zadovoljavajući kao i kod ostalih članova radiokluba.
Ukupno je osvojeno 15.500 bodova što će uz tri množitelja dati dobar rezultat za plasman u sredini liste natjecatelja.

Do narednog natjecanja a to je Zimski Kup, ostaje priličan broj digitalnih natjecanja u kojima supetarski radioamateri vole sudjelovati.

Zaželimo im mnogo uspjeha.

 Prilog: Ivica Pavišić, 9A2BW
Fotografije:  Ivan Radić, Tin Jakšić

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.