brac online

U Oris Kući arhitekture u Zagrebu otvorena je izložba pod nazivom Kuća Z,  nastala u suradnji Arhitektonske radionice 312 i skupine autora, čija je glavna zvijezda jedan ljetnikovac na našem otoku.

Kuća Z je audio video instalacija umjetničkog tima kojeg čine Mišo Komenda, Ana Krstulović, Dora Popić i Darko Škrobonja. Referira se na ljetnikovac pokraj Milne koji je u trenutku izvedbe rada bio u procesu gradnje, s namjerom da se uz pomoć zvuka te vizualnih i performativnih elemenata rekreira spomenuti prostor. Polazeći od misli o istraživanju mogućnosti i snage arhitekture izvan njene primarne namjene, autori su interpretirali gradilište kao prostor za umjetničku izvedbu. Koristeći glazbene improvizacije i ljudsko tijelo u pokretu uspostavlja se odnos sa prostornim elementima kuće. Osim glazbenih instrumenata, zvuk je dobiven istraživanjem zvučnih svojstava zatečenog građevinskog materijala, te korespondira sa izvedbom baziranom na disciplinama suvremenog cirkusa.

Autori instalacije Kuća Z su dizajner i glazbenik Mišo Komenda, arhitektica Ana Krstulović, arhitektica i cirkuska umjetnica Dora Popić te multimedijalni umjetnik Darko Škrobonja. Autori arhitektonskog projekta bračkog ljetnikovca koji je osnova za umjetnički rad Kuća Z su arhitekti Ana Krstulović i Nikola Popić.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.