Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Brački fumarU našem sandučiću osvanulo je pismo Udruge dragovoljaca Domovinskog rata RH-Brač, koji su svoje probleme u potrazi za valjanim prostorom za okupljanje i djelovanje odlučili opisati u "otvorenom pismu" koje objavljujemo u cijelosti.

 

 

 

 

UDDR RH-BRAČ (Udruga dragovoljaca Domovinskog rata RH-Brač) osnovana 14.02.2011 godine obraćala se u više navrata gradu Supetru (gradonačelniku) za dodjelu prostora nepohodnog za njen nesmetan rad (22.02/11., 05.03/11, 11.04/11., 10.05./11.) a prva reakcija gradonačelnika uslijedila je nakon 4 mj. (02.06./11) i to, citat „Što se tiče prikladnih prostora koji bi bi se mogli dati na korištenje članovima Vaše Udruge nažalost Vas moram obavjestiti da smo još u fazi razmatranja rješenja ...... „ – kraj citata.                            
Ovakav odgovor, složit ćete se s nama, ne daje se ni Udruzi za sakupljanjem ljekovitog bilja (bez namjere za potcjenjivanjem ako istoimena u našem gradu i postoji).

U međuvremenu, tijekom ljeta, dolazi do zatišja po ovoj temi jer se UDDR RH –Brač koncentrira na realizaciju ostalih svojih postavljenih ciljeva i zadataka:

1. Organizira svečano postrojavanje I i II protudiverzantskog voda  (u mjesecu kolovozu 2011. godine)

2. Priprema, izrađuje, postavlja i svečano otvara spomen obilježje „GOLO –BRDO„ u općini Sutivan 17.11.2011 godine

Nakon upornog insistiranja predsjednika i tajnika UDDR RH – Brač 20.1.2012. godine ipak dolazi do sastanka proširenog predsjedništva UDDRRH-Brač i gradonačelnika Dinka Hržića na kojem on Udruzi nudi prostor u Splitskoj (što ista ne prihvaća ) kao i prostor u Supetru na katu iznad Veterinarske stanice koji bi bio jednim dijelom dat na korištenje Udruzi a jednim dijelom “TORCIDI“ (uz zajedničko korištenje WC-ca i skladišnogprostora). Istog dana predstavnici Udruge ponovno se sastaju gradonačelnikom na kojem prihvaćaju spomenuti ponuđeni prostor u Supetru a čitav dogovor gradonačelnik Hržić i predsjednik UDDR RH –Brač  Drago Bulić potvrđuju stiskom ruke.

23.01.2012. Tajnik Udruge u 8,30 pohodi gradonačelnika kako bi dogovorili tehničke detalje oko potpisivanja Ugovora po prethodno opisanom dogovoru međutim gradonačelnik Hržić odgovara da sa ugovorom neće biti problema međutim prije njegova sastavljanje on mora obaviti dogovor s Veterinarskom stanicom Split te će isti za potgpisivanje biti spreman za 10-ak dana. Tajnik nezadovoljan zaprimljenom informacijom obavještava  Predsjednika Udruge koji odlazi do gradonačelnika i dobija sličan odgovor nakon čega Predsjednik inzistira da se sa gradonačelnikom po tom pitanju čuje ponovno telefonski za sat vremena no ovaj to ignorira i ne javlja se na poziv.

24.01.2012. Tajnik udruge pokušava stupiti u kontakt s  gradonačelnikom u više navrata, 2 puta posjećuje njegov ured i dva puta ga poziva mobitelom, naklon čega ostavlja svoj broj njegovoj tajnici no bez odgovora i uzvratnog poziva.
Tajnik istog dana traži od Pročelnik ureda za upravljanje gradskom imovinom grada Supetra, gospodina Ivice Vranjičića, na uvid Ugovor između grada Supetra i Veterinarske Stanice – Split na što dobija odgovor da je obrazloženje  za navedeni prostor  odnosno Ugovor moguće dobiti na uvit jedino uz prethodnu dozvolu gradonačelnika.

TOLIKO O POŠTIVANJU Zakona o  pravima Hrvatskih Branitelja Domovinskog Rata RH (NN 74/04,92/05,02/07,137/09,55/11)

Članovi Udruge nemaju više namjeru održavati svoje susrete i sastanke po kafićima (to smo radili 1991. godine)

-Pitanje je Vama gradonačelniče ?
Jeli ovo rukovanje na fotografiji koju prilažemo bilo iskreno iliu sa figom u džepu?

Jer tko drži figu u džepu na kraju probuši taj isti džep...

Za UDDR RH – Brač
Predsjednik Drago Bulić
Tajnik Snježan Štambuk

 

 

Napomena redakcije: Odgovor gradonačelnika gospodina Dinka Hržića, ako ga bude, objavit ćemo odmah i to u istoj ovoj rubrici.

Fotografija: UDDR RH - Brač

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.