Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

BRAČKI FUMARTenzije u Dolu između dijela župljana i tamošnjeg župnika, don Ivice Matulića očigledno rastu.

 

 U našem sandučiću osvanuo je mail u kojim nam Don Ivica opisuje najnovije napade kojima je izložen, bacanje kamena na župnu kuću i onesposobljavanje brave na vratima tamošnje crkve. Pismo, uz manje uredničke zahvate, prenosimo u cijelosti:

Nakon anonimnih prijetnji "izist će te noć" "nećeš mirno spat" evo i konkeretnog napada. Mjesto na koje je bačen (poprilično) veliki kamen se nalazi oko 2, 5 metra iznad mjesta gdje sjedim za kompjuterom. No, hvala Bogu, greda je zaustavila kamen. U strahu kako bi slijedeći napad bi mogao biti i krvaviji sve sam prijavio policiji u Supetru.

Nove neugodnosti uslijedile su već u nedjelju 1. srpnja kada je spriječeno slavljeno svete mise u našoj crkvi. Nepoznati počinitelji su silikonom napunili rupu na bravi crkvenih vrata koja su stara preko preko 100 godina. Incident je izavao uznemirenost vjernika a vandali su ovim činom prekršili i 110. član kaznenog zakona.
Policija je izvršila očevid i pozvala vatrogasce koji su uspjeli rastopiti silikon i otključati crkvu. Dio silikona se na žalost ukrutio pa se sada vrata ne mogu zatvoriti.

Don Ivica Matulić,
DolPodijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.