Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumarU našem sandučiću jutros je osvanulo pismo nekoliko obitelji iz Supetra koje je uznemirio desetominutni "mirni" prosvjed održan ispred obiteljskih kuća na zahtjev nekolicine bivših radnika Jadrankamena.

 

 

Dana 25.07. oko 10 sati ispred obiteljske kuće u ulici Mladena Vodanovića 20 u Supetru, na zahtjev manjeg broja bivših radnika Jadrankamena održao se dopušteni desetominutni prosvjed, uz prisustvo medija.
 
Očigledno je da se takav dopušteni prosvjed zloupotrijebio, te se prosvjed pretvorio u neprilično, bučno, i klevetničko izražavanje osobne nesnošljivosti predvodnika prosvjeda prema jednom stanaru obiteljske kuće.

S obzirom da u toj obiteljskoj kući živi nekoliko domaćinstava, i da su se za vrijeme održavanja prosvjeda u kući nalazili i maloljetno dijete i starica od devedeset godina, koji su se uz ostale stanare u kući i susjede, duboko uznemirili nepriličnim ponašanjem prosvjednika, jasno je da je došlo do kršenja osnovnih prava zajamčenih Ustavom, po kojem se svakom građaninu RH jamči štovanje i pravna zaštita njegova osobnog i obiteljskog života, dostojanstva, ugleda i časti.

Stoga od nadležnih institucija tražimo da se budući prosvjedi najavljeni od istih organizatora, više ne održavaju ispred obiteljskih kuća, jer je očito da nisu organizirani zbog promicanja pravednih socijalnih uvjerenja i ciljeva, već isključivo zbog iskorištavanja državnih institucija, medija, te pozitivnih Zakona RH, u svrhu promicanja osobnih ambicija i razračunavanja pojedinaca sa svojim neistomišljenicima. Osim toga eventualna prava na prosvjed ne smiju ugroziti prava drugih, zajamčena Ustavom i Zakonom, što je ovdje bio slučaj. Ovaj protest uputit će se nadležnim institucijama.

S poštovanjem, Obitelji Bonačić, Letnić, Guić i Puljak.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.