Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumarJutros je u našem redakcijskom sandučiću osvanuo zanimljiv e-mail od čitatelja poznatog redakciji koji govori o alarmantnom stanju u pučiškom Jadrankamenu.Događa se upravo ono na što je Nezavisni sindikat radnika cijelo vrijeme upozoravao i borio se svim sredstvima da se ne dogodi, međutim,
stečajna upraviteljica podijelila je otkaze svim zaposlenicima i time dodatno opteretila Društvo nepotrebnim otpremninama. Na posao je vratila nekih pedesetak radnika, naravno sa bitno smanjenim koeficijentima i sada su to ugovori na određeno vrijeme. I ono malo proizvodnje koja se održavala u R.J. Pučišća sada je u potpunom kolapsu. Sve ostale R.J. su zatvorene. Kamenolomi se nisu "čistili" punih pet mjeseci, a sva otprema iz "Jadrankamena" svela se na poneki blok Talijanima, te gaterske ploče i laštre u prodajni centar. Oni koji znaju šta je to gaterska ploča, a naročito "laštra", znat će da je to čista krađa. To je zapravo podrivanje temelja "JK" no stečajna upraviteljica uporno od početka svog mandata forsira takvu strukturu proizvoda i otpreme istih. No ponavljam sva proizvodnja i otprema iz "JK" svela se na nekih ma puno je reći 5% od normalne. Za ilustraciju "Jadrankamen" je u "normalnim" vremenima otpremao mjesečno nekih 18000 m2 obrađenih ploča, plus klesanc i plus blokovi i ostali proizvodi. Dakle svi čini i radnje stečajne upraviteljice ukazuju da ona hita krupnim koracima ka cilju kojeg je zacrtao njen nalogodavac, a to je zamislite apsurda "bivši" vlasnik "JK".
Da je tome tako, ukazuje i činjenica da su u petak 24. kolovoza 2012. godine pod okriljem noći iz "Jadrankamena" (R.J. Pučišća) trajektom "RABLJANKA" odvedena dva velika caterpiralova dampera u nepoznatom pravcu. Ti su strojevi osnovna sredstva za rad u kamenolomima i "JK" je bez njih ko "ptica slomjenih krila". U svezi svega naprijed iznesenog pozivamo sve medije da se osobno uvjere u naše navode. Pozivamo i sve odgovorne koji evo iako je srce ljeta još uvijek spavaju dubokim zimskim snom, da se konačno probude i počmu raditi posao za koji im je hrvatski narod dao mandat.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.