Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Brački fumarU našem je sandučiću osvanulo jedno pismo, u stvari poziv na humanitarnu (re)akciju kojega prenosimo u cijelosti s ufanjem u dobro i humano bračko srce.

 

 

 

Dragi mještani Bola i Brača,

Molimo Vas da izdvojite trenutak svoga vremena i pročitate nešto o akciji koju smo započeli u želji da pomognemo i olakšamo jednome našemu sumještaninu, a s njime otvorimo put pomaganja i dalje. U Bolu s nama živi mladić Viktor Ivulić koji je stradao u prometn oj nesreći. Sigurno znate tko je Viktor ili njegova obitelj, a znate i barem dio informacija o njegovoj situaciji.

Ukratko ćemo izdvojiti samo neke činjenice: Nakon dugotrajnog boravka u bolnici u Splitu i Varaždinskim toplicama njegova je dijagnoza PARAPLEGIA T4 ASIA A G82. Indicirano je nastaviti fizikalnu terapiju u kući pod nadzorom fizioterapeuta, a ima pravo samo jedanput godišnje ponoviti ciklus fizikalne terapije stacionalno na tri tjedna. Njegova je obitelj odmah potom ostala u Zagrebu te su u privatnoj klinici Thalamus radili na LOKOMATU (1 terapija koštala je 640kn). Sada je i ta klinika prestala s radom u Hrvatskoj.

Viktoru je neophodan poseban i stalni tretman fizioterapeuta pod nazivom ASŽ (aktivnost svakodnevnog života). Budući da u Bolu imamo i djece s posebnim potrebama ili samo poteškoćama, a čiji roditelji sami plaćaju specijalnu fizikalnu terapiju, putuju u Split i drugdje da bi omogućili sve dostupne vježbe i terapije svojoj djeci, shvatili smo da se ti slučajevi mogu povezati tako da Viktorov fizioterapeut naizmjenice radi i s tom djecom, u sklopu našega programa da bude i njima na raspolaganju.

Rješenje smo našli u zapošljavanju jednoga fizoterapeuta i to zasada u periodu od 1.studenoga 2012. do 31.svibnja 2013.godine, najprije na probni rok od tri mjeseca. Program donacija osmišljen je za pokrivanje tog troška.
Za postizanje što boljih rezultata Viktoru je neophodna i psihološka pomoć, o čemu smo također vodili računa i uključili to u planiranu terapiju.

Budući da je Viktor po struci kamenoklesar, iskreno vjerujemo da u tome leži i dio njegove budućnosti, odnosno, nadamo se da će se uz našu zajedničku pomoć i program sada, on jako brzo prihvatiti i svoga zanimanja, a za čije obavljanje život u kolicima nije tolika prepreka.

Zbog svega navedenoga iskreno vjerujemo da je ovaj naš program i naša zajednička akcija uistinu važna za Viktorov daljnji život, a istovremeno na višestruku korist i našemu mjestu!

Odlučimo stoga zajedno i svako za sebe, uz minimalan trud i minimalnu finacijsku pomoć: DA! Želim pomoći Viktoru, a posredno i neposredno i ostaloj potrebitoj djeci u Bolu da dobiju stručnu pomoć!

Ovo je stoga naš prijedlog minimalnih pojedinačnih donacija:
U iznosu od 5 kuna po osobi mjesečno, vaša jednokratna pomoć za 7 mjeseci programa iznosi 35 kn, pa tako npr. dvočlana obitelj mjesečno izdvoji 10kn ili za 7 mjeseci 70kn, četvoročlana obitelj mjesečno 20kn, a za 7 mjeseci 140 kn. Po broju stanovnika ovim iznosom pokrivamo program.

O IZNOSU, NARAVNO, ODLUČUJETE IPAK SAMI, pa kao što možete ovo i zanemariti, možete prema mogućnostima uplatiti i veći iznos !

Hvala Vam na donaciji!
Svaka Vaša kuna pomaže da zajedno učinimo više!
Dobro je činiti dobro!

...................................
UPLATE NA RAČUN - IVULIĆ KETI, Podan Glavice 1, BOL
2330003-3140731682
....................................

Napominjemo da je ovaj program i cijela akcijom započeta na inicijativu i uz velik angažman gospođe Tonkice Trutanić, a uključeno je naravno još puno dragih i dobrih ljudi o kojima drugom prilikom. Jednom otvoren put humanitarnog djelovanja i volontiranja, a koji je na našem otoku uvijek nailazio na otvorena srca i dobru volju ljudi, nemoguće je zatvoriti.

Pozivamo vas da pomognete u ovoj akciji i pridružite nam se u sljedećima.

Uskoro najavljujemo i sastanke volonterske udruge pri Centru za kulturu Bol...jer...uistinu...zar nije najlakše, a najljepše ...ČINITI DOBRO!
Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.