Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Ne beach partijuKako se bliži dan konačne odluke o tome hoće li se ili ne na Zlatnom ratu u sklopu Ultra Europe Music festivala održati veliki Beach party, sve su brojnija reagiranja za i protiv, jedno takvo iz pera člana Udruge za bolji Bol osvanulo je u našem sandučiću.

 

 

 
Poštovani:

Polovinom ožujka donijet će se odluka da li da se dozvoli "ultra beach party" na Zlatnom Ratu. Predviđa se najmanje oko 5000 ljudi, uz što idu potencijalni problemi poput stotina opušaka, velike količine razbijenog stakla i drugog otpada koji se teško uklanja, sidrenja na zabranjenim mjestima, (zabranjeno zbog zaštite organizama koje sidrenje i otpad uništavaju), rizik utapanja mamurnih sudionika, ...

 

 


Naš stav je da Zlatni Rat ili bilo koje zašticeno prirodno područje nikako nisu mjesta na kojima organizirati takve događaje. Takođjer smatramo da je vjerojatnost moguće štete prirodi, a i turističkoj orijentaciji  Bola, više nego dovoljno visoka da se ne isplati ići za ostvarenjem potencijalne financijske dobiti.

Ali, prije svega, pitanje je principa:

ZAŠTIĆENO PODRUČJE PLAŽE ZLATNI RAT JE NEPROCJENJIVO I NE SMIJE SE PODVRGAVATI RIZIČNIM AKTIVNOSTIMA.

S nadom da se slažete s našom argumentacijom da se “party” ne organizira na Zlatnom Ratu,
srdačno vas pozdravljamo,Jaksa Cvitanić,
član Udruge za bolji Bol

 

Stavovi izneseni u Fumaru, ne odražavaju stavove redakcije portala Bračonline već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.