Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

NEMILOSRDNI GADOVIKažu da ljudi koji ne vole životinje ne vole ni ljude, što onda reći o nemilosrdnim gadovima među nama koji su spremni na njihovo trovanje?

 Što je to u ljudima da im smetaju ostali ljudi, životinje, bića bilo kakvih vrsta? Ništa, jednostavno su takvi. Dok određeni dio čovječanstva čini sve kako bi pomogao nemoćnima, određeni dio idiota, najblaže rečeno, učinit će štogod je u njihovoj moći kako bi nekome napakostili. I to bez ikakvog razloga.

Prilično tužna i tragična priča dolazi nam s jednog od najljepših hrvatskih otoka. Na otoku Braču već neko vrijeme nepoznati netko truje mačke. Posljednja žrtva zvala se Bjelko i jednoj djevojci bio je sve u životu. No više ga nema, otrovan je. Preminuo je ove subote.

Najgore od svega, ovo je deveta mačka koja je istoj vlasnici završila na isti način. Pretužno.

Uglavnom, u prilogu ćete pogledati zemljopisnu kartu dijela oko Supetra gdje je Bjelko otrovan te mnogo drugih mačaka na istoj lokaciji. Problem nije prisutan samo oko Supetra nego na cijelom otoku. Štoviše, problem je još širi i prisutan je bilo gdje.

Pri svakom slučaju lokalna zajednica prijavi slučaj policiji, no ovi su dijelom slijepi na problem jer ipak se radi o ‘jednoj sasvim običnoj i bezveznoj mački’, a dijelom ne mogu učiniti puno osim ako počinitelja, manijaka koji ostavlja otrov, ne ulove na djelu.

U prilogu ćete pročitati prilično emotivno vlasnice preminulog Bjelka…


‘Bjelko je otišao u subotu navečer u svoje dvorište.
Tada sam posljednji put pomazila to krzno mirisno i mekano.
Kada sam ga kasnije dozivala, nema ga, šuškala kesicama… Ništa.
Ujutro sam ga krenula tražiti i zvati, ništa…
Sve dok ne ugledam to isto krzno kako leži i ne odaziva se.
Približila sam se i vidjela da to je Bjelko – moj mačak, moja ljubav leži nedaleko od svog dvorišta otrovan…
Od ljudske one primitivne ruke koja ne poznaje ljubav koju je Bjelko dijelio s nama.
Ovo je deveti mačak moj s istom sudbinom…
Bjelko, Bjelac, Bjelkilica je bio moja obitelj, biće s kojim spavam i budim se, moj beskompromisni životni partner koji nas je sve uveseljavao svojom posebnošću i još nemam snage realizirati da više nikada neću pogledati te oči, poljubiti to baršunasto krzno, da nikad ta nježna Šapa neće me dodirnuti..

Srce mi se slama i duša mi se raspada, ali u ime svih ljubimaca naših voljenih želim da se ova tužna priča ČUJE i jer se ne može više ŠUTJETI i ZABORAVLJATI…

Bjelko neće biti zaboravljen!
Bjelkica volim te svom dušom i zauvijek ćeš živjeti u našim srcima.
Hvala ti na svoj tvojoj pažnji i ljubavi koju si nam podario.
Bjelko 4ever in My heart <3Članak i tužno pismo vlasnice otrovanog Bijelka pruzeto sa Mačkarice.

 

Stavovi izneseni u Fumaru, ne odražavaju stavove redakcije portala Bračonline već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.