Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jutros je u našoj pošti osvanulo još jedno otvoreno pismo, ovaj put riječ je o pismu dragovoljca Domovinskog rata Luke Dragičevića – Paradera aktualnoj supetarskoj gradskoj vlasti a sve nakon žustre polemike koja se ovih dana vodi na fejzbuk stranicama.

 

 


Pismo objavljujemo u cijelosti i bez ikakvih editiranja.

 


Pojedini političari iz gradske vlasti prozvali su me za govor mržnje na facebooku pa da malo pojasnim neke stvari…

Moje je mišljenje da politika aktualne supetarske vlasti promovira nepotizam i stranačke kadrove te time šteti razvoju grada Supetra, a sve za korist svojih članova.

Primjer tome su političko postavljanje predsjednika SDP-a Supetar, za predsjednika NK Jadran, te u Skupštinu Vodovoda Brač gdje je Gradonačelnica imenovala SDP-ovog koalicijskog partnera iz HSU-a. Isto se događa i u ostalim gradskim tvrtkama, na primjer u Nadzorni odbor KD Grad su imenovani od strane Gradonačelnice isključivo SDP-ovi kadrovi i to ne po stručnosti već po političkom ključu, jer kako inače objasniti da je predsjednik tog Nadzornog odbora liječnik ginekolog ?

Upravo od SDP-ovog predsjednika Nadzornog odbora najavljena je smjena direktora KD Grad doo, gospodina Zorana Marinelica, koji je časni branitelj,dragovoljac i prvi zapovjednik obrane otoka Braca, i to riječima „ Gospodine Direktore Vi niste politička opcija SDP-a“.

Ovakvo ponašanje SDP-ove vlasti u Supetru s pravom je izazvalo revolt građana i mene kao branitelja i dragovoljca domovinskog rata, te sam svoje negodovanje iznio nedavno na Facebook -u.
Moja retorika i način pisanja možda nisu bili primjereni, ali jednostavno nisam mogao više trpiti ovo što radi SDP u Supetru , a to je provodenje sustavne politike klijentelizma i nepotizma na štetu svih građana grada Supetra.

Osjećam dužnost i obavezu stititi svoje ratne prijatelje ,hrvatske braniteljei dragovoljce, koji su svojom zrtvom omogucili i utemeljili demokratsku i slobodnu Hrvatsku u kojoj danas zivimo, te osuditi svaku od stetnih i sebicnih odluka aktualnog supetarskog SDP-ovog rukovodstva, i to radim na legalan način pisanjem na faceeboku i to mi nitko ne može zabraniti.

Sramotna je činjenica da se na ovakav način šikaniraju i omalovažavaju branitelji i dragovoljci domovinskog rata i to bez ikakvog razloga, a kad mi sami na to reagiramo pisanjem onda nas se optužuje za govor mržnje.

Postavlja se pitanje da li SDP Supetra provodi govor mržnje upravo prema onima koji su nam svojom žrtvom omogućili slobodnu demokratsku Hrvatsku i to rade na najgori mogući način , a to je tjeranje sa njihovih radnih mjesta i to , ponavljam i citiram njihovu retoriku: “Vi niste politička opcija SDP-a“ !

Ako njihova retorika i odnos prema braniteljima nije govor mržnje onda ne znam što je!

S štovanjem 
Luka Dragičević - Parader

 

 
Stavovi izneseni u Fumaru, ne odražavaju nužno stavove redakcije portala Bračonline, već su to osobni stavovi autora svakog pojedinog komentara.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.