Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumar-naslovnica.jpg
U najnovijem Fumaru objavljujemo dopis kojeg su nam uputili stanari ulice bana Jelačića u Supetru u vezi izgradnje sustava za odvodnju otpadnih voda.

Iako su kanali iskopani 15 stambenih objekata u ulici bana Jelačića u Supetru, ni nakon 35 godina od igradnje kuća neće dobiti kanalizaciju.


Bivši vlasnik građevisnkih parcela N.V. (čestica 955/1 - 1860 m2) ne pristaje na isplatu puteva po cijeni od 110 eura/m2, nego traži 180 eura/m2, kojih Grad Supetar nije pristao platiti.
Tako je prodaja puteva postala unosnija od samih parcela koje se na Braču može kupiti po 120 eura/m2.

Naknada korištenja puteva od Elektrodalmacije je već isplaćena, no vlasnik traži naknadu i od Vodovoda Brač.

O nama i o našoj djeci nitko ne vodi računa. Strah nas je zaraze. Trebamo li se svi iseliti? Turisti bježe zbog smrada, a neznamo ni kako se više boriti s komarcima. Septičke jame praznimo svakih 15 dana po cijeni 300-400 kuna po pražnjenju.

U planu smo za izgradnju kanalizacijskog sustava za 2007. godinu. Također posjedujemo i kupoprodajne ugovore po kojima smo parcele kupili sa svim služnostima i pripadcima. Spremni smo  i sami financirati odvodnju otpadnih voda. Ipak će se kanali ponovno zatrpati prazni bez cijevi za odvodnju otpadnih voda.

 

Osim ovog dopisa dostavljeni su nam i sljedeći dokumenti:

 

1. Molba Gradskom poglavarstvu Grada Supetra za priključak na gradsku kanalizaciju od 29.srpnja 2005.

2. Kupoprodajni ugovor na ime Slobodan Alujević

3. Plan kapitalnih ulaganja i projekata za razdoblje 2007. - 2009. godina u kojem se u članku C 3.1.34 za Odvodnju otpadnih voda za Supetar, u ulici bana Jelačića - južni dio izdvojilo ukupno 210.000.000 kuna (105. tisuća kuna za 2007. i isto toliko za 2008. godinu)

4. Zahtjev Ministarstva zaštite okoliša, Prostornog uređenja i graditeljstva Gradu Supetru o očitovanju za priključenje na komunalnu infrastrukturu od 28. ožujka 2006. godine.

 
Stanari ulice bana Jelačića.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.