Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

"Dol je župa koja uvelike časti i štuje Mariju" – rekao je jednom prigodom bračko – hvarsko – viški biskup, mons. Slobodan Štambuk, i zaista je, uz razne Marijanske blagdane slavi se i ovaj, Gospe od utišenja – ujehe.Taj se blagdan, naime, u Dolu slavi već više stoljeća, iako je jedno vrijeme bio ''nestao'', ali srećom – opet obnovljen 2015. Godine.

Sveta je misa danas bila vrlo svečana, a posebnu pozornost privlačila je procesija uokolo crkve s prekrasnim kipom Gospe kojeg su nosile četiri petnaestogodišnjakinje, a pred njima osmero djece u bjelini prosipalo cvijeće. Pučki su pjevači u hodu pjevali napjeve koji se vežu za ovaj novo - obnovljeni običaj.

Župnik don Marko Plančić je na samom kraju naglasio kako je iduću nedjelju njegova oproštajno – zahvalna misa (11. rujna), a za tjedan dana (18. rujna) nastupa don Ante Matulić.Fotografije: Jerko Gospodnetić  
Tekst: Mislav Čargo

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.